Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.Č.J. [ Beta ]

13. 08. 2024. 21:58 >> 21:58
Čitaj mi:

podaci američkog instituta

AFP: Ukrajina u Rusiji kontroliše oko 800 kvadratnih kilometara teritorije

Ukrajina kontroliše oko 800 kvadratnih kilometara Kurske oblasti u Rusiji po jutrošnjoj analizi agencije Frans pres, na osnovu podataka Američkog instituta za proučavanje rata (ISW).

Ukrajina tvrdi da kontroliše više - 1.000 kilometara ruske teritorije u toj pograničnoj oblasti, gdje su njene snage i dalje u ofanzivi pokrenutoj iznenadnim napadom prije nedjelju dana, 6. avgusta.

Američki institut, međutim, ne vjeruje da ukrajinske snage drže pod kontrolom cijelu tu teritoriju, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Hiljade ugroženih stanovnika je pozvano na evakuaciju iz te zapadne ruske oblasti.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je optužio Ukrajinu da "čini zločine" i obećao da će protjerati njene snage sa ruske teritorije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u nedjelju uveče rekao da je svaki napad opravdan kako bi Rusija bila natjerana da prekine agresiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније