Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ TVCG ]

13. 08. 2024. 19:39 >> 21:46
Čitaj mi:

iz albanije

Hemikalije opasne po zdravlje ulivaju se u Bojanu

Da se u rijeku Bojanu ulivaju otpadne vode iz susjedne Alabanije uvjerili su se i inspektori Agencije za zaštitu životne sredine... Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić u izjavi za Televizuju Crne Gore kaže da ih međutim više plaši to što je otkriveno da se u rijeku ulivaju i hemikalije iz jedne farike iz susjedne države, koje su opasne po zdravlje. Zato je o svemu obavijestio ministra unutrašnjih poslova, a ubrzo će stupiti u komunikaciju i sa nadležnima iz Albanije kako bi probem što prije bio riješen...

Prilog: Vlatka Raičević

"Kako tvrde lokalni ribari, nisu toliki problem otpadne vode koje se iz velikih polja izlivaju, već hemikalije koje se izlivaju očito iz susjedne Albanije, iz fabrike koja se nalazi u mjestu Juarez. Ona veoma šteti životnoj sredini, čak je opasna i ugrožava ljude. Koliko smo informisani, mada ćemo mi imati uvid u konačan hemijski nalaz", kazao je za RTCG Ćulafić.

Kako kaže, radi se o hemikalijama koje izazivaju razne kožne bolesti, otežano disanje i tamo se, navodi, ne smije prilaziti bez asistencije policije.

"Tako da će sljedeći korak biti međudržavna komunikacija između Ministarstva turizma i životne sredine Albanije i Ministarstva ekologije, državnog razvoja i razvoja sjevera. Ja ću se potruditi koliko je danas, eventualno sutra, da stupim u kontakt sa kolegama iz susjedne države i računam da ćemo na bazi sastanaka, razgovora i dijaloga uspjeti da pronađemo neko efikasno rješenje", istakao je Ćulafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније