Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 07. 2024. 16:58 >> 17:18
1
Čitaj mi:

ODGOVOR BS NENEZIĆU

"Manjinski narodi u Baru najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima"

Projekti sa kojima je Bošnjačka stranka ušla u Vladu, a vezani su za Bar upravo su oni čija se realizacija čekala godinama, a pokrenuli su ih ministri i poslanici iz Bošnjačke stranke, saopšteno je Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Bar.

U reagovanju navode da Opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar ukazuje poslaniku SD-a Branislavu Neneziću i ostalim, kako kažu, dušebrižnicima da su duboko svjesni svih civilizacijskih i multietničkih vrijednosti u Baru, jer su duboko utemeljeni u tim vrijednostima.

“Međutim, isto tako ukazujemo da se gospodin Nenezić i njegovi istomišljenici podsjete na nekoliko provjerljivih činjenica. Naime, pitamo ih koliko je predstavnika manjinskih naroda – Bošnjaka, Albanaca i drugih za vrijeme njihove višedecenijske vlasti u Baru, bilo na čelnim pozicijama u lokalnoj samoupravi i koliko ih je zaposleno u lokalnim institucijama. Dovoljno je samo ovlaš pogledati strukturu i vidjeti koliko je malo pripadnika manjinskih naroda u rukovodećem kadru, a o zaposlenima najbolje govore podaci koji su dostupni i na internetu”, poručuju iz BS.

Kažu da su za rukovodioce iz SD-a i njihove istomišljenike, manjinski narodi samo rezervoar glasova pred izbore, a ikebana u izlogu kada se dijele rukovodeće pozicije i zaposljavanja.

“Partijski prethodnici Nenezića imali dvije decenije na raspolaganju, a da njihovi ministri nisu bili u stanju niti da prekategoriišu put Sveti Ivan-Mrkojevići-Sukobin, već je to urađeno u vrijeme ministara iz BS, isto kao što su sredstva u budžetu za početak realizacije ovog projekta obezbjeđena amandmanima poslanika BS. Naši sunarodnici pripadnici bošnjačko-muslimanskog naroda u Baru, a i ostali građani su svjesni da ovi i još mnogi drugi projekti bi ostali nedostižni, dok su o njima odlučivali ministri iz vaših redova, koji su brinuli o nekim drugim prioritetima”, poručuju iz BS.

Kako navode učešćem Bošnjačke stranke u izvršnoj vlasti očuvaće se multietnički karakter, ali i da će, kako kažu u toj partiji, se brinuti o programskim prioritetima – zapošljavanju i zastupljensoti manjinskih naroda i većem i boljem ulaganju u projekte koji olakšavaju život na područjima na kojima žive i njima i svim ostalim građanima.

“Toga su svjesni i oni naši sunarodnici koji su vas podržavali svih ovih godina, da ste ih koristili samo pred izbore, a u vlasti i institucijama su, nažalost, bili statistička greška. Vi to jako dobro znate i to vas najviše brine, ali vam za to nije kriva Bošnjačka stranka, već vaš odnos prema glasačima, posebno oniima koji pripadaju manjebrojnim narodima”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Baru.
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније