Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J./M.V.

27. 07. 2024. 16:50 >> 16:49
Čitaj mi:

zenović za portal

"Odluke o raspodjeli funkcija ne donositi putem medija"

Nosilac liste Demokratske Crne Gore u Budvi Đorđe Zenović kazao je za Portal RTCG da se raspodjele funkcija u potencijalnoj vlasti u toj opštini ne mogu obavljati putem medija, već isključivo na osnovu zvaničnih razgovora, odluka nadležnih organa i potpisom koalicionog sporazuma. S obzirom da toga za sada nema kad je riječ o dogovoru vlasti u Budvi, Zenović dodaje da je suvišno izjašnjavati se o tome.

Sa ciljem da riješe političku krizu u Budvi, i konačno formiraju vlast, 11 odbornika koalicije "Za budućnost Budve" i Pokreta Evropa sad predložilo da Demokrate kandiduju predsjednika Skupštine opštine Budva iz svojih redova. Kako su kazali, oni vjeruju da bi to bio uvod u formiranje nove opštinske vlasti.

Zenović kaže za naš Portal da je za inicijativu saznao iz medija, te da ne želi da komentariše nešto sa čime se nije neposredno upoznao. Ukoliko inicijativa postane zvanična, Zenović poručuje da će odluku donijeti na nivou opštinskog odbora. 

"Za pomenutu inicijativu sam saznao iz medija, tako da bih izbjegao da odgovorim na nešto sa čime se nisam neposredno upoznao, niti mi je u razgovorima sa predstavnicima tih političkih subjekata predloženo. Svakako, o takvoj inicijativi, ukoliko postane zvanična, odluku će donijeti naš Opštinski odbor. Ukoliko bi ovakav predlog potpisalo 11 odbornika lično ne vidim smisao iste, obzirom da se predsjednik SO bita apsolutnom većinom, odnosno većinom 17 odbornika. Svakako, smatram da se raspodjele funkcija u potencijalnoj vlasti ne mogu dijeliti putem medija, već isključivo na osnovnu zvaničnih razgovora, odluka nadležnih organa i potpisom koalicionog sporazuma. Toga za sada nema i suvišno je izjašnjavati se dalje", zaključio je Zenović za Portal RTCG.

Podsjetimo, odbornici "Za budućnost Budve" i PES-a u dopisu su naveli da je neophodno postići političku stabilnost i ujedinjenost u cilju prosperiteta Budve, te da zbog toga pružaju podršku "kandidatu Demokrata za predsjednika Skupštine, vjerujući u njegovu sposobnost da na cjelovit i konstruktivan način predsjedava Skupštinom opštine Budva".

"Stoga, potpisima odbornika naše koalicije „Za budućnost Budve-Budva otvoreni grad“ i koalicije „Pokret Evropa sad – Budva ima šansu“, želimo izraziti podršku vašoj listi „Demokrate – Ojačaj, Obnovi, Oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović“ za predlaganje kandidata za predsjednika Skupštine opštine Budva. Kroz podršku kandidatu za predsjednika Skupštine opštine, želimo doprinijeti stabilnosti i efikasnom funkcionisanju lokalnog parlamenta, što će pružiti osnovu za uspostavljanje izvršne vlasti na opšte zadovoljstvo građana Budve. Vjerujemo da će izabrani kandidat djelovati u interesu građana Budve, voditi se izbornom voljom i doprinijeti boljoj budućnosti grada“, naveli su u dopisu.

Loklani parlament u Budvi ima 33 odbornika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније