Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

14. 06. 2024. 15:15 >> 15:15

SASTANAK

Injac sa predstavnicima Evropske komisije o unapređenju kvaliteta života u Podgorici

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa predstavnicima Generalnog direktorata Evropske komisije za istraživanje i inovacije i sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, u cilju razmatranja aktivnosti u okviru Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2023. godine čiji je Podgorica član.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za intenziviranje saradnje i pružanja podrške Glavnom gradu u oblastima koje su od posebnog značaja za kvalitet života u Podgorici.

,,Naš cilj je da kroz intenzivnu saradnju radimo na realizaciji aktivnosti koje doprinose osnaživanju gradova u borbi protiv klimatskih promjena, uz održivo urbano planiranje, mobilnost, energetsku efikasnost, pametne tehnologije, te implementaciju međunarodnih projekata u kojima Podgorica učestvuje kao partner”, kazala je Injac.

Afirmativna ocjena dosadašnjih napora i planirana dinamika aktivnosti, te iskazana spremnost za dalju podršku, predstavljaju, kako navode, dodatni podstrek za nastavak djelovanja u oblastima koje se direktno i indirektno odnose na klimatske promjene kao jednog od najvećih izazova sa kojima se svijet suočava.

Kao posebno značajna pretpostavka uspješnog djelovanja od strane svih učesnika sastanka istaknuto je jačanje saradnje između lokalnog i državnog nivoa vlasti, saradnja sa naučnom zajednicom i međunarodnim partnerima, uz aktivno uključivanje građana u procese od zajedničkog interesa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Generalnog direktorata za istraživanje i inovacije, En Haglund-Morisej i i Bernard Fabianek i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Feliks Saus, te u ime ministarstva Anđela Radulović.

U ime Glavnog grada, sastanku su prisustvovali Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, pomoćnica sekretara Branka Knežević, v.d menadžera Glavnog grada Luka Đukanović i Stefan Đukić iz Službe glavnog gradskog arhitekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније