Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 10. 2024. 15:58 >> 15:59

DONACIJA DOMEN.COM I Daily Press-a

Studentima FPN-a napredni softveri

Studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta Crne Gore (UCG) dobili su značajnu podršku za unapređenje svojih praktičnih vještina u oblasti medija i novinarstva zahvaljujući donaciji kompanija Domena.com i Daily Press d.o.o. Donacija uključuje instalaciju naprednih softverskih rješenja StoryEditor Editorial Systems i StoryEditor Digital Experience, koja će unaprijediti obrazovni proces i omogućiti studentima korišćenje najmodernijih tehnologija u procesu obuke za rad u medijima.

Povodom svečanog uručenja ove donacije, danas su u Rektoratu UCG Ugovor o donaciji potpisali rektor UCG, prof. dr Vladimir Božović, izvršna direktorica Daily Press-a Marijana Bojanić i suvlasnik kompanije Domena.com Marko Margeta.

Kako navode u saopštenju UCG , rektor Božović izrazio je zahvalnost na podršci kompanija Domena.com i Daily Press d.o.o.

"Za Fakultet političkih nauka, ova donacija omogućava studentima odsjeka za novinarstvo da praktično primijene ono što su naučili tokom studija. Softver koji je doniran pomoći će im da zaokruže novinarski proces u praksi, čime će dodatno obogatiti svoje obrazovno iskustvo", kazao je on.

Softverska rješenja StoryEditor Editorial Systems i StoryEditor Digital Experience omogućavaju integrisano upravljanje proizvodnjom i distribucijom štampanih i digitalnih medijskih sadržaja, kao i efikasno upravljanje onlajn portalima. Ova napredna rješenja pružaju studentima praktično iskustvo neophodno za buduće karijere u novinarstvu.

Marko Margeta, predstavnik kompanije Domena.com i autor sistema Storija 1, kazao je da njihov sistem, koji je već standard u medijima, pomaže studentima da se bolje pripreme za tržište rada i uspješno započnu karijere. On je istakao pozitivna iskustva iz saradnje sa Fakultetom u Zagrebu, gdje studenti već koriste njihov sistem, koji je standard u medijima

Marijana Bojanić, izvršna direktorica Daily Press-a, istakla je značaj korišćenja savremene tehnologije u novinarstvu.

"Kvalitetno novinarstvo u 21. vijeku podrazumijeva poštovanje najviših profesionalnih standarda i etičkog kodeksa, kao i korišćenje najsavremenije tehnologije. Upravo zato smo, u saradnji sa našim partnerima iz Domena.com, odlučili donirati ovaj softver, kako bi studenti, uz pomoć svojih profesora, savladali praktična znanja i što lakše prešli iz akademskog u profesionalni svijet."

Kompanija Domena.com je specijalizovana za razvoj naprednih softverskih rješenja za upravljanje medijskim sadržajem, dok je kompanija Daily Press, medijska kompanija u Crnoj Gori koja izdaje dnevne novine i upravlja portalom Vijesti.

Donacija ovih kompanija Fakultetu političkih nauka podržava osposobljavanje novih generacija novinara i medijskih profesionalaca, omogućavajući im da se pripreme za izazove savremenog novinarstva koristeći najnovije tehnologije.

Na svečanom uručenju donacije i potpisivanju ugovora prisustvovali su i izvršni direktor Domena.com Jure Šulentić, dok su u ime UCG prisustvovali i dekan Fakulteta političkih nauka dr Boris Vukićević, prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković, te rukovoditeljka studijskog programa Medijske studije i novinarstvo doc. dr Nataša Ružić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније