Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

15. 10. 2024. 15:00 >> 14:58
1
Čitaj mi:

camaj

"Veliki nacionalni statistički posao uspješno završen"

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj, povodom objavljivanja rezultata Popisa stanovništva u Crnoj Gori 2023. godine poručio je da je dobro što je veliki nacionalni statistički posao uspješno završen.

Kako navode iz Skupštine, Camaj je istakao činjenicu da pred Crnom Gorom, u narednom periodu, stoji ozbiljan zadatak na koji su danas ukazali upravo demografski podaci posebno u odnosu na čak devet crnogorskih opština na sjeveru koje su se našle u kategoriji sa najdubljom demografskom starošću.

„Zabrinjava to što Crna Gora stari, zabrinjava što sela imaju sve manje stanovnika“, istakao je Camaj i dodao da kada je u pitanju nacionalna struktura podaci MONSTAT-a, kako je rekao, odražavaju realnost. Dodao je, međutim, da nekada nije lako objasniti procentualnu razliku između nacionalne pripadnosti i jezika kojim određena nacija govori.

"Kao član Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, kao i praćenje sprovođenja procesa popisa, izuzetno sam zadovoljan radom i profesionalizmom. Sada je dužnost svih nas da prilagodimo uslove života na osnovu brojki koje smo popisom dobili a koji su jasan pokazatelj gdje treba uložiti poseban napor za revitalizaciju", rekao je on, 

Na kraju je ponovio da je izuzetno važno da je Popis stanovništva konačno završen a da će podaci poslužiti za ozbiljna promišljanja i adekvatne odgovore nadležnih za dobrobit svih koji u Crnoj Gori žive.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније