Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 10. 2024. 17:18 >> 17:18
1

IBRAHIMOVIĆ - Bugenhaut

Članstvo u EU Crnu Goru će učiniti ekonomski otpornijom

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhaut. Sagovornici su se saglasili da dvije države njeguju prijateljske odnose, praćene aktivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou i snažnim savezništvom u okviru NATO-a.

Ministar Ibrahimović je zahvalio na podršci koju Belgija u kontinuitetu pruža evropskoj integraciji Crne Gore i podsjetio na značajan napredak ostvaren tokom belgijskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini tekuće godine, koji je potvrđen i kroz organizaciju dvije Međuvladine konferencije i dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Kako navode u saopštenju, ambasadorka Bugenhaut je kazala da će Belgija nastaviti da podržava Crnu Goru u daljoj integraciji u EU i da afirmiše politiku proširenja, ocijenivši da će članstvo u Evropskoj uniji Crnu Goru učiniti ekonomski otpornijom i atraktivnijom za investicije.

Sagovornici su potvrdili da ima prostora za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima nauke, kulture i turizma, kao i za dalje snaženje bilateralnih ekonomskih odnosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније