Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

15. 10. 2024. 17:34 >> 18:09
1
Čitaj mi:

traže reakciju nadležnih

Na cedulji ispisao imena učenika, Ministarstvo zabrinuto zbog mogućeg nasilja

Nakon prve informacije da je u jednoj podgoričkoj školi jedan od učenika na cedulji ispisao imena učenika te škole, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je alarmiralo sve nadležne institucije kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kako bi se do kraja rasvijetlio ovaj slučaj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Roditelji učenika Osnovne škole "Pavle Rovinski" ranije danas obratili su se medijima tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka, a koji navodno podsjeća na tragediju iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar" iz maja prošle godine.

"Ovoj, kao i svakoj prethodnoj prijavi čak i same sumnje da se dešava bilo koji oblik nasilja, Ministarstvo pristupa veoma odgovorno i sve informacije procesuira nadležnim organima", ističu u saopštenju. 

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija naglasili su da je za sprečavanje svakog oblika nasilja potrebna međuresorna saradnja i hitno postupanje svih aktera društvenog života, što je današnjim aktivnostima i potvrđeno.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније