Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

15. 10. 2024. 14:29 >> 14:29
1

Institut za biologiju mora

Morska voda uglavnom odličnog kvaliteta

Prema rezultatima analize kvaliteta morske vode koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 7. do 10. oktobra ove godine, na 68,4% od ukupno 114 ispitivanih lokacija, morska voda je bila odličnog kvaliteta. Na 13,2% lokacija voda je bila dobrog, dok je na 18,4% lokacija zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Klasifikacija vode za kupanje vrši se u skladu sa Pravilnikom o načinu i rokovima za sprovođenje mjera očuvanja i poboljšanja kvaliteta vode, prema kojem voda može biti "odlična", "dobra", "zadovoljavajuća" ili "loša".

U opštini Ulcinj, na svih 18 ispitivanih lokacija, voda je bila odličnog kvaliteta. U opštini Bar, na 9 lokacija je voda bila odlična, na 3 dobra, a na 3 zadovoljavajuća. U Budvi je voda bila odlična na 22 lokacije, dobra na 4, a zadovoljavajuća na 8. U Tivtu je od 10 lokacija voda bila odlična na 7, dobra na 1, a zadovoljavajuća na 2 lokacije. U Kotoru je voda bila odlična na 7 lokacija, dobra na 3, a zadovoljavajuća na 5. U Herceg Novom, od 22 lokacije, voda je bila odličnog kvaliteta na 15, dobra na 4, a zadovoljavajuća na 3.

Podaci o temperaturi mora, vazduha i salinitetu, kao i detaljni rezultati za svako pojedinačno kupalište, dostupni su na sajtu **www.morskodobro.me** na crnogorskom i engleskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније