Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.B.

15. 10. 2024. 16:24 >> 16:24
Čitaj mi:

NVO GREEN HOME

Projekat osnježavanja ski staza u Kolašinu još jedno posrnuće države na štetu prirode

Projekat izgradnje vodovodnog sistema kojim se obezbjeđuju potrebne količine vode za piće, sanitarne potrebe, protivpožarnu zaštitu i osnježavanje ski staza planinskih centara „Kolašin 1600“ i „Kolašin 1450“ je još jedno posrnuće države na štetu prirode, ocijenili su u NOV Green Home.

Kako navode u ovoj NVO, reakcije mještana Mušovića Rijeke koji već u nekoliko navrata spriječavaju izvođače radova da prođu ka izvorištu rijeke Ljevaje na kojem je planirana izgradnja dijela sistema za vodonsbdijevanje i osnježavanje planinskih centara na Bjelasici je potpuno razumljiva i očekivana.

" Ovim projektom država planira da potroši preko 10 miliona eura novca građana u projekat za koji nije urađena studija izvodljivosti i za koji nije izvjesno da je najbolje rješenje za postojeće potrebe osnježavanja ski staza, ali ni za potrebe vodosnabdijevanja. Ovakvo ponašanje je nastavak srljanja i brzopletih odluka onih koji su donosioci odluka, a što uglavnom rezultuje time da se realizuju projekati za koje ne postoji opravdanost, kako ona ekonomska tako ni ona ekološka", ističu u saopštenju.

Dodaju da sam proces donošenja Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za ovaj projekat, na koji je pristigao niz komentara građana i ekologa, i za koji je nekoliko puta rađena dopuna govori u prilog tome da je ovaj projekat po više osnova sporan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније