Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RCG [ Mira Rovčanin ]

15. 10. 2024. 15:27 >> 16:47

PROTEST U BOGETIĆIMA

Policija privela troje mještana, kamioni za uginulom stokom prošli ka Ljeskovim dolima

Nakon višesatne blokade puta i protesta mještana Bogetića i okolnih mjesnih zajednica zbog namjere Opštine Nikšić da na lokaciji Ljeskovi doli ponovo zakopa krave uginule od kju groznice, policija je privela troje mještana, nakon čega su tri kamiona sa uginulom stokom prošla.

Privedeni su bračni par Dragićević, Danica i Đoko i Mihajlo Vujović.

U ime nezadovoljnih mještana Miajlo Škuletić kazao je za Radio Crne Gore da je mještane jutros spriječila policija da dođu do svojih imanja, bez obrazloženja.

Škuletić je ranije danas kazao i da su u saznanju da su već iskopane nove jame za eutanazirane krave, zbog čega i policija ne dozvoljava prolaz mještanima.

"Policija ne daje obrazloženje, samo našim mještanima koji imaju imanja na toj lokaciji nijesu dali da prođu. Odmah smo posumnjali da je namjera da urade isto što su uradili i prije četrdesetak dana - da bez našeg znanja i odobrenja zakopaju krave. Još nijesu ni prethodnu lokaciju zaštitili kako treba. Hoće da unište našu MZ. Okupljaju se građani sa svih strana. Da bi to iskipali na takav način, ili bilo koji način, prvo će morati nas da pregaze. Nećemo se maći odavde", poručio je Škuletić.

Kako nezvanično saznajemo Vlada je odobrila Opštini Nikšić da na lokalitetu Ljeskova dola nastavi sa zakopavanjem eutanaziranih i uginulih krava od kju groznice.

Mještani su odlučni da zabrane prolaz kamionima, iako ih je policija zamolila da se raziđu i obećala da će uginula stoka biti propisno zakopana.

„Zar postoji mogućnost da se nešto bezbjedno uradi, da se te krave ostave među devet vikendica i deset kuća, koje su sve u neposrednoj blizini“, kazao je Škuletić.

Mještani poručuju da će istrajati u borbi za zdravu životnu sredinu.

"Krenuo sam da vadim krompir sa porodicom. Naišao sam na barikadu 4-5 kilometara od mog imanja i nijesam mogao da prođem. To što namjeravaju nalazi se tik uz moju vikendicu, nema ni 70 metara. Što se tiče toga đe sada kopaju mogu me ubiti, ali tu neće. Mene i porodicu nek unište. Ja sam tu velika sredstva uložio, tu izlazim sa unučadima, stvarno neću da mi se gadi taj teren“, rekao je jedan od mještana Đoko Dragićević.

Vlasnik parcele u Ljeskovim dolima na kojoj je početkom septembra zakopano 45 zaraženih grla stoke Rajko Vučinić pridružio se mještanima.

Kaže da je dao saglasnost za prvo uklanjane životinja, ali da nije upoznat sa današnjim dešavanjima, te da neće dozvoliti da se na njegovom imanju ponovo zakopaju uginule krave.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније