Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 10. 2024. 15:53 >> 15:53
Čitaj mi:

Donacija ROAID-a

Francuskoj evropskoj školi IT oprema i ekološki uređaji

U Francuskoj evropskoj školi u Podgorici, upriličena je svečanost povodom uručenja donacije IT opreme i ekoloških uređaja od Rumunske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (ROAID), u okviru Ministarstva spoljnih poslova Rumunije.

Ministar životne sredine i održivog razvoja Damjan Ćulafić naglasio je značaj ove donacije za nastavno osoblje u uvođenju ekološkog obrazovanja u crnogorske škole.

Kako su navelu u saopštenju, ambasador Rumunije Viorel Ardeleanu istakao je da je obrazovanje jedno od ključnih područja u kojem je rumunska vlada pružila podršku Crnoj Gori u proteklim godinama.

Šef ROAID agencije je pohvalio izvanrednu saradnju sa Ambasadom Rumunije u Crnoj Gori, koja je omogućila dodjelu ove IT opreme. Predaja ove vrijedne donacije u Podgorici, na ceremoniji koju su otvorili ministar i dva ambasadora zemalja članica EU, potvrđuje njenu korisnost za potrebe škole.

Predstavnik Ministarstva prosvjete istakao je da je projekat usklađen s ekološkim obavezama koje je Crna Gora preuzela, a da je cilj učiniti ekologiju prioritetom u obrazovnom radu i promociji mreže ekoloških škola.

Direktorica Francuske evropske škole u Podgorici Marjolaina Nadal izrazila je zahvalnost ROAID-u za dodijeljenu digitalnu opremu i ekološke uređaje, koji će značajno unaprediti uslove za obrazovanje i razvoj vještina učenika.

"Ovaj gest potvrđuje kontinuiranu posvećenost Rumunije jačanju obrazovnog sistema u Crnoj Gori", navela je ona.

Pomoć ROAID agencije podržana je u okviru projekta "Škola za danas i sjutra", koji se realizuje u saradnji sa Rumunskom ambasadom u Crnoj Gori.

Tokom posljednje dvije godine, slična pomoć pružena je školi "Boško Buha" iz Pljevalja, kao i drugim školama u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније