Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

15. 10. 2024. 14:10 >> 14:10
Čitaj mi:

kordić sa jukićem

"Izuzetni odnosi sa BiH, pojačati avio konekcije"

Crna Gora i Bosna i Hercegovina njeguju izuzetne dobrosusjedske odnose što je prepoznato i u izvještajima Evropske komisije, zaključeno je na sastanku ministarke turizma Simonide Kordić sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Jukić je istakao da je BiH jedno od najvećih tržišta za CG, te dodao da broj posjeta raste i mimo sezone.

Kordić je potvrdila da je i saradnja nadležnih ministarstava odlična, dodajući da svakako ima prostora za unaprijeđenje.

„Fizička, kulturološka i mentalitetska bliskost čine bazu više nego dobrih odnosa. Upravo zbog toga mi se u Bosni i Hercegovini, kao i vi u Crnoj Gori, osjećamo kao kod kuće. Uzimajući sve u obzir, vjerujem da treba razmišljati o intenzivnijim avio konekcijama i tzv. vikend turizmu sa boljom povezanošću“, poručila je Kordić.

Ambasador je takođe čestitao Crnoj Gori na ispunjavanju evropske agende.

„Crna Gora je predvodnik na evropskom putu. Želim da naglasim da u tome imate punu i iskrenu podršku Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će zemlje Zapadnog Balkana u doglednom periodu biti sastavni dio Evropske unije, čime ćemo riješiti i neke probleme koji opterećuju turizam“, istakao je Jukić.

Kordić je dodala da je za Crnu Goru proces integracija u EU apsolutni spoljnopolitički prioritet, te da nema drugu opciju, zbog čega se nada da će ova Vlada uspjeti da iskoristi šansu koja joj se pruža.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretari Vuk Žižić i Petar Drašković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније