Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

15. 10. 2024. 18:00 >> 17:27

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Crnogoraca 41,12 odsto, Srba 32,93, Bošnjaka 9,45...

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 15. oktobar.

U Crnoj Gori se 256.463 građana izjašnjava kao Crnogorci, dok je 205.370 Srba, potvrdili su zvanični rezultati popisa stanovništva. Kao Crnogorci, izjasnilo se 41,12 odsto, a Srba 32,93 odsto. Srpskim jezikom govori 43,18 odsto, crnogorskim 34,52 odsto.

Vlada treba hitno da se uključi u saniranje posljedica nevremena koje je nedavno zadesilo stanovnike i opštinu Šavnik, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, tokom zvanične posjete ugroženim područjima u toj opštini. Predsjednik lokalne samouprave Jugoslav Jakić kaže da su i pored velikih problema uspjeli koliko toliko da vrate život u normalu, ali da je neophodna snažna podrška države da se obnovi uništena putna infrastruktura.

Nakon višesatne blokade puta i protesta mještana Bogetića i okolnih mjesnih zajednica zbog namjere Opštine Nikšić da na lokaciji Ljeskovi doli ponovo zakopa krave uginule od kju groznice, policija je privela troje mještana, nakon čega su tri kamiona sa uginulom stokom prošla.

Crna Gora je preduzela neophodne proceduralne korake kako bi osigurala punu saradnju sa Međunarodnim krivičnim sudom i uskladila se sa stavom EU, poručeno je iz Evropske komsije (EK) nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo Sjedinjene Američke Države da raskida Bilateralni sporazum sa tom zemljom o izuzeću državljana SAD iz nadležnosti Međunarodnog krivičnog suda.

Kontrola optužnice protiv bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i penzionisanog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zakazana je za 8. novembar u Višem sudu u Podgorici, rečeno je danas Libertasu u toj sudskoj instituciji.

Na osnovu rezultata mjerenja koje je izvršio Centar za ekotoksikološka ispitivanja tokom 2023. godini u okruženju Luke Bar, koncentracije olova i arsena veoma su visoke, saopštio je za TVCG direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније