Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

15. 10. 2024. 19:04 >> 19:25
Čitaj mi:

ISTEKLO VRIJEME ZA DIPLOMATIJU

Turska zatražila uvođenje sankcija Izraelu

Šef turske diplomatije Hakan Fidan izjavio je danas da je isteklo vrijeme za diplomatiju i da treba uvesti sankcije Izraelu.

"Prešli smo granice riječi, diplomatije, politike, došli smo do kraja, potrebni su nam drugi instrumenti", rekao je Fidan na konferenciji o budućnosti Palestine u Ankari.

Turski ministar je rekao da međunarodna zajednica treba da preduzme pravne mjere, da bojkotuje Izrael koji više ne smije da dobija nikakvu podršku ni u jednoj oblasti.

"U suprotnom, Izrael će nastaviti sa genocidom i masakrima u Gazi, jer trenutno ne plaća ekonomsku, političku ili vojnu cijenu", dodao je turski ministar koji je tokom konferencije izrazio zabrinutost da će međunarodna pažnja biti "odvraćena od Gaze" i da će biti usmjerena na izraelske napade na Liban.

Prema njegovim riječima, oni koji podržavaju Izrael takođe moraju da plate cijenu, da shvate da postoje ograničenja za ono što rade.

Turska je u proljeće prekinula većinu svojih ekonomskih veza sa Izraelom, ali dio opozicije je optužuje da nastavlja da snabdijeva tu zemlju naftom, u ime ranijih sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније