Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

15. 10. 2024. 19:30 >> 19:33
Čitaj mi:

DPS Rožaje

"BS neosnovano preuzima zasluge za rezultat popisa"

Imajući u vidu i cijeneći slobodu izjašnjavanja svakog pojedinca, bez obzira kojoj političkoj grupaciji pripada, smatramo neosnovanim da za ovaj rezultat popisa, Bošnjačka stranka preuzima zasluge. Znaju i oni, a znamo i mi, da ne pripada svaki Bošnjak Bošnjačkoj stranci, niti se pronalazi u njihovim političkim odlukama, koje su, u posljednje vrijeme, diskutabilne i ne odražavaju generalni stav svih Bošnjaka, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Rožaje.

"Povodom objavljivanja rezultata popisa stanovništva, a zbog stava Bošnjačke stranke, primorani smo da reagujemo. Naime, raduje nas činjenica da je broj onih koji se izjašnjavaju kao nacionalni Bošnjaci porastao ali to nipošto ne znači da je za to zaslužna Bošnjačka stranka", ističu u saopštenju. 

Poručuju da partije ne predstavljaju svakog građanina, već je to legitimno pravo svakog ponaosob da se izjašnjava onako kako se osjeća, bez pripisivanja zasluga bilo kome.

"Ima nas koji ne pripadamo Bošnjačkoj stranci a izjašnjavamo se kao Bošnjaci, i to nas ne čini manjim Bošnjacima od njih koji jesu njihovi članovi", navode u saopštenju. 

Rezultat ovog popisa je, kako ističu iz Opštinskog odbora DPS Rožaje, ništa drugo do osvješćenje naroda jer je politička situacija, u posljednje četiri godine, dovela do tog osvješćivanja.

"Članovi drugih partija, a nacionalni Bošnjaci, se takođe zalažu za veća prava svog naroda i prestanite da izjednačavate sve Bošnjake sa Bošnjačkom strankom. Vidjeli smo na nedavnim izborima u Podgorici kuda vas vodi vaša politika – primjera radi, u Podgorici živi 4.690 Bošnjaka, a vi ste imali 900 glasova na posljednjim izborima. Dovoljan podatak da budete svjesni da nas ne predstavljate kako treba i da nijesmo svi vaši članovi", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније