Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J./K.J. [ Marko Terzić/Milica Kapa ]

10. 08. 2024. 22:14 >> 22:15
4
Čitaj mi:

vjetar ne dozvoljava gašenje

Požar u selu Srpska u Zeti i dalje aktivan, ekipe na terenu

Požar koji je izbio danas u selu Srpska u Zeti i dalje je aktivan. Kako nam je kazao v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić, vatrogasci su uspjeli neko vrijeme da ugase vatru, ali se požar zbog vjetra ponovo aktivirao. Vatra se ponovo rasplamsala oko 21 sat i 30 minuta. Trenutno su na terenu četiri ekipe sa deset vatrogasaca.

Kuće koje su ranije danas bile ugrožene sada su bezbjedne, kazao nam je ranije Blečić. Naglašava da građani koji su očistili obraslo rastinje oko svojih kuća, nemaju razloga za zabrinutost. 

Podsjetimo, kako je ranije danas javio naš reporter, samo jedno vozilo Službe zaštite danas nije uspjelo da zaustavi širenje vatre na brdo, nakon čega je stiglo pojačanje.

U blizini radnje "Kips" takođe je bilo vatre. Vatra je prijetila i pomoćnim objektima, a građani su pomagali da se ona ugasi.

Naša reporterka je navela da jedno vozilo gasi požar u tom dijelu grada. 

 

Međutim, posle određenog vremena stiglo im je i pojačanje. 

 

 

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zdravko Blečić rekao je ranije za RTCG da je prostor iznad objekata obrastao rastinjem koje nije očišćeno odavno te da upozoravaju da se materije koje lako gore moraju uklanjati.

"Imali smo velikih poteškoća da odbranimo kuće i srećom iuz pomoć vatrogasaca uspjeli smo da odbrnimo svaki objekat" naveo je on ranije danas. 

Na terenu je, kaže on za RTCG, bilo šest vozila i 18 vatrogasaca, požar je nastao u 13. 09 minuta. 

Video: Marko Terzić/ Milica Kapa 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније