Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Sekulić, TVCG

10. 08. 2024. 19:40 >> 19:46
2
Čitaj mi:

suljević

“Ako DPS traži raskid koalicije u Bijelom Polju to ćemo ispoštovati”

Iako se kao jedan od uslova za ulazak Bošnjačke stranke u Vladu, pominjao raskid koalicije te partije i DPS-a u Bijelom Polju, Bošnjaci za sada ne razmišljaju o tome. Ukoliko od njih to bude tražila Demokratka partija socijalista, kažu, ispoštovaće je... Dok DPS i opozicija u tom gradu ne žele da komentarišu mogući krah koalicije na vlasti, Socijaldemokrate su spremne za nove izbore, ukoliko bi neka partija napustila vladajući blok.

Otkako je Bošnjačka stranka ušla u vlast, više puta se i u parlamentu i u medijima moglo čuti da je jedan od uslova za dobijanje pozicije u vladi bio raskid koalicije sa DPS-om u Bijelom Polju. Ernad Suljević, koji je na čelu opštinskog odbora BS-a u tom gradu, negira te navode.

"To je sad za sad samo na nivou medija, a svakako Bošnjačka stranka jeste ušla u ovu novu rekonstruisanu vladu i nijednim segmentom taj ulazak, bar za sad, nije uslovljen raskidom koalicije u Bijelom Polju", navodi Suljević. 

Koalicija sa DPS-om, SD-om i SDP-om za sada funkcioniše kako treba, pa se na organima partije još nije dovelo u pitanje njen opstanak, kaže Suljević.

"Koalicija u Bijelom Polju svakako funkcioniše i sve dok je tako i sve dok budemo radili i ostvarivali svoje partijske ciljeve, a sve u interesu građana Bijelog Polja, to će tako i ostati", navodi on.

Iz DPS-a nisu željeli da govore o ovoj temi, a u SD-u smatraju da dobar tim ne treba mijenjati.

"Bez obzira što je Bošnjačka stranka napravila, po meni, neke greške ulaskom u ovu vladu, da sebi neće dozvoliti da zbog ucjene jedne političke partije naruše jedan dobar tim koji trenutno u Bijelom Polju funkcioniše. Što se tiče SD-a kojem ja pripadam, mi smo, što se kaže, u svakom momentu spremni jer nijedna vlast nije vječna, tako da kada god dođe vrijeme za neke nove izbore, mi ćemo se na osnovu toga opredijeliti u kom pravcu da djelujemo", smatra Mensur Hajdarpašić iz SD-a.

A dok iz DPS-a javno ne žele da komentarišu postupke partnera iz BS-a, u medijima se moglo čuti da će baš oni biti ti koji će srušiti koaliciju u Bijelom Polju. Iako ne vjeruju da će do toga doći, Bošnjaci imaju plan.

"Zvaničan stav od njih nijesmo dobili, osim ono što smo imali priliku da pročitamo iz medija. Mislim da nema razloga za tim da dolazi do te situacije, ali ukoliko Demokratska partija smatra da je to neki njihov stav, mi ćemo to svakako ispoštovati. Imamo nekolike opcije u tom slučaju, ili novi izbori, ili prekompozicija vlasti. Bošnjačka stranka je pokazala da ima širok koalicioni kapacitet i da može sa svima da sarađuje", ističe Suljević. 

Ni iz bjelopoljske opozicije niko nije želio pred našu kameru jer se zvanično o raskidu vladajuće koalicije još nije govorilo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније