Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J. [ Gradski.me ]

10. 08. 2024. 20:58 >> 20:58
Čitaj mi:

bOŽOVIĆ

"SNP neće u koaliciju ni sa kim ko je bio dosadašnja opozicija u Podgorici"

Za sada je najizvjesnije da će Socijalistička narodna partija (SNP) nastupiti samostalno na predstojećim izborima u Glavnom gradu, ali će razgovarati i sa potencijalnim koalicionim partnerima, prije svega onima na državnom nivou, kazao je Bogdan Božović, poslanik te partije u Skupštini Crne Gore.

Božović je gostujući u Dnevniku Gradske RTV kazao da se dugo naziralo da će u Podgorici doći do rušenja vlasti.

„Žalim što se nije dovoljno pažnje posvetilo problemima građana. Umjesto toga imali smo pola godine navodnih pregovora između PES i njihovih bivših odbornika i to prvenstveno oko funkcija. Na kraju nije došlo do dogovora i u samoj gradskoj skupštini mogli smo da čujemo da je 29. septembar unaprijed određen kao datum kada će biti raspisani izbori“, podsjetio je Božović.

Ističe da SNP neće praviti nikakve postizborne koalicije ni sa kim ko je do sada bio opozicija u Glavnom gradu.

„Nepobitna je činjenica da su na inicijativu DPS-a, Pokret za Podgoricu, GP URA i dio PZP glasali za skraćenje mandata gradske vlasti. S obzirom na to da su oni već imali saradnju sa DPS više je pitanje za njih koga vide kao potencijalne buduće partnere“, kazao je Božović.

Božović je istakao da je građanima važno da imaju stabilnu vlast.

„Kontinuitet je važan da rješavamo probleme građana. Ne da se svađamo oko funkcija već da ponudimo rješenja za probleme koji građane muče. Nisam vidio da je neko ponudio bilo kakva rješenja“, kazao je Božović.

Komentarišući situaciju na državnom nivou Božović je istakao da vlada nikada nije bila stabilnija.

„Rekonstrukcija znači puni mandat. Za mene je ova Vlada istorijska, posmatrajući iz više uglova. Prije svega po broju poslanika ali i zato što je ona dokaz da se mogu uspostaviti mostovi saradnje za koje se dugo smatralo da nisu i zbog toga ona perdstavlja zalog za budućnost“, poručio je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније