Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

10. 08. 2024. 21:50 >> 21:49
Čitaj mi:

"protivteroristička operacija"

Rusija i Bjelorusija pooštravaju bezbjednost

Rusija je danas objavila da je povela "protivterorističku operaciju" radi "jačanja bezbjednosti" u pograničnom regionu Kurska gdje je upad ukrajinskih snaga ove nedjelje zatekao ruske trupe nespremne i razotkrio vojnu ranjivost Rusije posle skoro dvije i po godine njenog rata protiv Ukrajine.

U susjednoj Bjelorusiji, javlja agencija AP, gdje su raspoređene ruske trupe, ali koja nije poslala svoju vojsku u Ukrajinu, predsjednik Aleksandar Lukašenko je danas rekao da je protiv-vazduhoplovna odbrana oborila "neidentifikovane objekte" lansirane iz Ukrajine koji su bili iznad bjeloruske teritorije.

"Ne razumijem zašto je to trebalo Ukrajini. (...) Kao što sam ranije rekao, jasno smo im stavili do znanja da bilo kakve provokacije neće ostati bez odgovora", rekao je Lukašenko, prenosi državna novinska agencija Belta.

Bjeloruski ministar odbrane Viktor Krenjin je kasnije rekao da su to bile bespilotne letjelice i da je Lukašenko naredio da se pošalju pojačanja u pogranična područja.

Agencija AFP je prenijela da je ministarstvo odbrane Bjelorusije, saveznice Moskve, na Telegramu najavilo je da će pojačati svoje jedinice u regionu Gomel, na jugu, na granici s Ukrajinom, slanjem dodatnih trupa i raketa da bi se "reagovalo na svaku moguću provokaciju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније