Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

31. 07. 2024. 19:16 >> 19:21
Čitaj mi:

ODLUKA POSLANIKA

U Savjetu ASK-a Tomović, Mirković, Šuković, Ćupić i Vukašinović

Parlament je većinom glasova danas izabrao kandidate za članove novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK). Novi članovi su Mladen Tomović, Slavica Mirković, Dragana Šuković, Pavle Ćupić i Aleksandra Vukašinović.

Predstavnik Odbora za antikorupciju Momčilo Leković (Demokratska Crna Gora), obrazlažući predloge, kazao je na plenumu da je izbor novog profesionalnog Savjeta ASK vrlo važan zadatak. Kazao je da je starom savjetu mandat istekao još 1. avgusta prošle godine, i da je ASK od tada bez valjanog nadzora.

"Želim da se zahvalim svima koji su se javili na konkurs i komisiji koja je radila. Vrijeme je da Agenciji vratimo integritet", rekao je Leković.

Na sjednici Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore ranije danas utvrđen je spisak kandidata za članove Savjeta za Agencije za sprečavanje korupcije. 

Podsjetimo, Agencija je bez Savjeta od 1. avgusta prošle godine, kada je istekao mandat tadašnjem sazivu.

U međuvremenu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšena je direktorica Agencije Jelena Perović. Nju tužioci sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i štetu po državni budžet u iznosu većem od 100.000 eura. Ona je odbacila optužbe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније