Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

31. 07. 2024. 20:15 >> 20:14
Čitaj mi:

ibrahimović sa ambasadorima francuske i kine

CG posvećena vanjskopolitičkim prioritetima i ključnom cilju - pridruživanju EU

Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena vanjskopolitičkim prioritetima i ključnom cilju - pridruživanju Evropskoj uniji, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je danas, u odvojenim susretima, razgovarao sa ambasadorima Republike Francuske i Narodne Republike Kine u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, tokom susreta sa ambasadorkom Republike Francuske An Mari Maske, izraženo je zadovoljstvo odličnim međudržavnim odnosima, koje kako je saopšteno, karakteriše intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i kontinuirana podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

"S tim u vezi, istaknuto je da će Francuska ostati privržena afirmaciji politike proširenja i dinamičnoj bilateralnoj agendi, a sagovornici su potvrdili da postoji prostor za dalje unaprjeđivanje saradnje, te da dvije strane aktivno rade na razvijanju strateškog partnerstva u oblastima odbrane, zdravlja, infrastrukture i ekologije", saopšteno je iz Ministarstva.

Bilo je riječi i o drugim temama od obostranog interesa, uz osvrt na značaj Centra za sajber kapacitete Zapadnog Balkana (WB3C) i predstojeći Samit Frankofonije.

Na sastanku sa ambasadorom NR Kine Fan Kunom ocijenjeno je da Crna Gora i Kina njeguju stabilne i prijateljske odnose, uz akcenat na saradnji u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.

"Ministar Ibrahimović je kazao da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena vanjskopolitičkim prioritetima i ključnom cilju- pridruživanju Evropskoj uniji, a u razgovoru je ocijenjeno da se saradnja Crne Gore i Kine razvija uz poštovanje strateških pravaca razvoja, te uz fokus na oblastima od obostranog interesa. S tim u vezi, u posebno je ukazano na mogućnosti koje pružaju oblasti zelenog razvoja, digitalne ekonomije i obnovljivih izvora energije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније