Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

31. 07. 2024. 20:44 >> 20:45

Raičević

Izigrani Crmničani i Bar, uvećaćemo subvencije za prolazak kroz tunel za 100%

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ističe da mu je žao što njegovi sugrađani, od samog starta, nisu prepoznali da će biti žrtve brutalne političke trgovine neozbiljne parlamentarne većine koja je danas izigrala sve njihova očekivanja.

U saopštenju naglašava da je od prvog dana bio sa mještanima Crmnice, duboko uvjeren da se, uprkos svoj podršci i subvencijama koju imaju od Opštine Bar, njihov problem sa prolaskom kroz tunel Sozinu mora sistemski riješiti sa nivoa države.

"Po modelu 'muko moja pređi na drugoga', oni najodgovorniji koji vode ovu državu i imaju apsolutnu većinu da donose odluke, krivicu upućuju na adresu sa koje moji sugrađani iz Crmnice, Šestana i Ostrosa već više od tri godine ostvaruju pravo na subvenciju iz budžeta Opštine Bar u iznosima od po preko 50 hiljada eura. U momentima kada se granitnom, skoro pa dvotrećinskom većinom 'štancuju' raznorazna zakonska riješenja, postavlja se pitanje gdje je zapelo i zašto se ponovo slomilo preko leđa Barana? Sve i da je jedan glas poslanika iz opozicione klupe vrijedio za troje, to ne bi bilo dovoljno da se obori negativan rekord u broju povučenih i nepodržanih zakonskih riješenja konstituenta vlasti", navodi Raičević.

Dodaje da će, kao odgovorna lokalna vlast, kroz izmjene i dopune Odluke o budžetu za 2024. godinu uvećati izdvajanja za subvencije za prolazak kroz Sozinu za 100%. Takođe, sa nivoa lokalne uprave insistiraće da se "Monteput" posebnom odlukom Vlade obaveže da iz dijela dobiti na godišnjem nivou izdvaja ne manje od 100 hiljada eura za istu subvenciju mještanima.

"Zajedno, kako smo to i do sada radili, borićemo se na svakom mjestu protiv nepravde koju trpe i naš grad i naši sugrađani", poručio je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније