Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

31. 07. 2024. 19:30 >> 19:30

LEKOVIĆ

Vrijeme je da ASK-u vrati nezavisnost i ugled

Poslanik Demokrata i potpredsjednik Odbora za antikorupciju Momčilo Leković ističe da je izbormom pet članova Savjeta, konačno došlo vrijeme da se Agenciji za spriječevanje korupcije vrati nazavisnost i poljuljani ugled.

"Nakon što smo započeli reforme u gotovo svim institucijama, došlo je konačno vrijeme, da nakon više godina katastrofalnog upravljanja i tačno godinu dana od kako Agencija za sprječavanje nema Savjet i svoj nadzorno - kontrolni organ i ovoj instituciji vratimo nezavisnost, integritet i poljuljani ugled. Današnji izbor pet članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije predstavlja ključan korak koji potvrđuje našu posvećenost u borbi protiv korupcije i unapređenju transparentnosti i nezavisnosti u svim sferama društva", navodi u saopštenju.

Dodao je da kao potpredsjednik Odbora za antikorupciju i član Komisije koja je utvrđivala listu kandidata želi da čestita novim članovima Savjeta na izboru i želi im mnogo uspjeha u obavljanju njihovih važnih i odgovornih dužnosti.

"Uvjeren sam da će svojim profesionalnim radom i zalaganjem doprinijeti jačanju ove institucije i povjerenja građana u sam sistem.
Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj proces pri čemu vjerujem da će naš skupštinski odbor i sada funkcionalan Savjet Agencije aktivno sarađivati u borbi protiv korupcije, te zajedno raditi i graditi društvo zasnovano na pravdi, poštenju i odgovornosti", navodi Leković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније