Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marko Terzić, TVCG

31. 07. 2024. 19:48 >> 19:51
1
Čitaj mi:

iz helikoptera MUP-a

Snimci RTCG: Vatrom zahvaćena područja u više opština

Ekipa RTCG bila je sa aviohelikopterskom jedinicom MUP-a, u obilasku opožarenih lokacija u Budvi, Baru, Podgorici i Danilovgradu.

Pogledajte video koji je zabilježila ekipa RTCG. 

U Crnoj Gori bude požara na više lokacija. Kojih su razmjera, provjerili smo iz helikoptera.

Imali smo šta da vidimo. Gori na sve strane. I dok vatrogasci intervenišu u srcu Lučkog grada, na području Budvanske opštine, priroda je prepuštena sama sebi.

"Onaj dio Brajića, tamo je već požar malo širi. Ono što smo primijetili, da se taj požar već prenio na stranu prema Cetinju. Tako da će Budva manje biti ugrožena, ta njihova strana brda", kaže Miodrag Bešović, direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Gori i u okolini Podgorice, gdje je i vatrogascima pomoć pritekla i vojska.

"Najviše nas zabrinjava situacija na planini Radovče. Tu je baš širok pojas, nepristupačno područje. I to je nešto što je veoma teško pokriti sa našim kapacitetima", ističe Bešović. 

"Mi smo sve objekte i imovinu uglavnom sačuvali na tom području, tako da su ljudi i ljudski životi naravno svi su bezbjedni. U tome nam je mnogo pomogla i vojska", navodi Zdravko Blečić, v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja.

Trebaće pomoć, po svemu sudeći, i vatrogascima iz Danilovgrada.

"To je prema onoj planini Studeno. I tamo ćemo mi danas obavijestiti i službu Danilovgrada. A vidjeli smo da je baš nepristupačno područje, tako da ćemo vidjeti mogućnosti gašenja iz vazduha", dodaje Bešović. 

I taman kada smo pomislili da smo iz vazduha primijetili sve požare, izbio je još jedan i to na području opštine Tuzi. Zbog ovakvih ali i prizora širom zemlje potrebna je puna pripravnost. Od pet letilica aviohelikopterske jedinice MUP-a, dvije su van funkcije.

U međuvremenu, Bešović se nada da situacija neće izmaći kontroli. Za sada je bezbjedan čovjek, ali nije priroda koju sam uništava kao najvećeg neprijatelja, s namjerom ili nemarom.

"Sve to što rade, rade na štetu svoju, i čitave države, i naše imovine. Po zapažanjima iz vazduha bit će obaviješteni svi u sistemu zaštite i sprječavanja. No, sudeći po dešavanjima s terena, informacije se mijenjaju brzinom vjetra", zaključuje Bešović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније