Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

27. 11. 2023. 12:40 >> 14:54

VUJOVIĆEVA ZA PORTAL

"Zadovoljna programom RTCG, podrška jedan od prioriteta Ministarstva"

Javni servis treba da radi u skladu sa novinarskom etikom i politika ne bi smjela da se miješa u uređivanje, smatra ministarka kulture i medija Tamara Vujović . Ona je povodom Dana Radija i Televizije Crne Gore kazala da je zadovoljna programom RTCG i dodala da je podrška Javnom servisu jedan od prioriteta Ministarstva.

Prije svečanosti koja je upriličena povodom Dana RTCG, ministarka Vujović je obišla prostorije u zgradi Javnog servisa.

“Tokom obilaska zgrade Javnog servisa mogla sam da primijetim da se radi na rekonstrukciji same zgrade, otvaranju deskova, prostora, studija, što govori da su planovi veliki”, kazala je Vujović za Portal RTCG.

Ona je istakla da je za Ministarstvo ključna podrška nacionalnom Javnom servisu, ali i svim lokalnim emiterima.

“Ono što od vas očekujemo, i vidimo da se dešava, to je povećanje broja sadržaja koji su društveno odgovorni, koji čine da se edukuje naša publika. Zatim, da gledamo sadržaje iz naše države. Naročito me oduševila, zbog drugog dijela mog portfolija emisija "Naša baština" koju ste nedavno počeli da emitujete. Takve stvari, pa i TV arhiv, Pustite djecu... To su stvari koje treba da radi Javni servis”, smatra ministarka.

Dodaje da takve emisije treba da budu u fokusu RTCG-a uprkos sadržaju koje emituju privatne televizije, a koji, možda imaju veću gledanost.

“Možda one nijesu gledane ako su u isto vrijeme sa nekim ultra-popularnim emisijama, koje nijesu dobar primjer, ali imamo taj sjajan zakon, koji ipak vama obezbjeđuje finansijsku stabilnost da biste mogli da se posvetite temama od javnog značaja”, smatra ona.

Ističe da političari ne smiju da se miješaju u uređivanje programa.

“Moja želja je da Javni servis radi u skladu sa svojom odgovornošću i sa etikom pravih novinara. Drugih načina nema, i da se politika ne miješa i da utiče na bilo koju uređivačku politiku, a pogotovo Javnog servisa”, kazala je ministarka Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније