Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

24. 08. 2024. 08:25 >> 12:56
Čitaj mi:

CRNA GORA VEČERAS PROTIV J.KOREJE

Jovanović: Moramo biti ponosni na učinak ali ne smijemo stati na ovome

Crnogorske košarkašice sa maksimalnim učinkom završile su grupnu fazu pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket u Meksiku i kao prvoplasirane iz B grupe stigle do polufinala. Nakon pobjeda protiv Novog Zelanda, Mozambika i Meksika, naše košarkašice večeras (22.30h) igraju protiv Južne Koreje polufinale turnira, na kojem samo pobjednik dobija vizu za glavnu fazu kvalifikacija.

Tri pobjede, a posebno trijumf u derbiju nakon produžetka nad Meksikom, dodatno su podigli atmosferu i raspoloženje u taboru crnogorske reprezentacije, koja će nastojati da i u ovom meču napravi iznenađenje...

-Moramo biti ponosni i zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali svakako se ne smijemo zadovoljiti i ostati na ovome. Moramo biti fokusirane i prilagođavati se stilovima protivnika kao do sada, jer smo igrali prvi put u istoriji protiv tih selekcija. Nije bilo lako, ali prilagodili smo se na pravi način, odgovorili na zahtjeve trenera i to je rezultiralo pobjedama, a naravno da to treba uraditi i u nastavku takmičenja – kazala je Milica Jovanović.

Kapitenka Crne Gore vodila je naš tim u derbiju B grupe protiv Meksika, postigla je 29 poena, uz devet skokova i pet asistencija, istakla je da rezultat u grupnoj fazi nije iznenađenje, iako je naša reprezentacija doputovala sa podmlađenim timom.

-Mi uvijek ludo vjerujemo i znamo da našom borbom i zajedništvom možemo svakoga da pobijedimo. Moramo neke naše trenutne nedostatke da nadomjestimo upravo srcem i željom da damo sve od sebe – naglasila je Jovanović.

Rival Crne Gore selekcija Južne Koreje otvorila je turnir neočekivano – porazi od Venecuele i Češke, a onda ubjedljiv trijumf protiv Malija, koji je omogućio Koreji da u krugu od tri selekcije bude najbolja i da osvoji drugo mjesto. Ipak, Južna Koreja, kao 13. na FIBA rang listi, najbolje je kotirana selekcija na turniru u Meksiku. Radi se o reprezentaciji koja je sedam puta bila učesnik Olimpijskih igara (na prošlim Igrama osvojila 10.mjesto), a od 1964. godine redovni je učesnik Mundobasketa, što dovoljni govori o tome kakvog rivala imaju naše košarkašice.

-Radi se o jako iskusnoj reprezentaciji, koja je igrala Olimpijske igre i Svjetska prvenstva, tako da one su u tom smislu u prednosti, ali po onome što smo mi pokazale u dosadašnjem dijelu turnira mislim da možemo da igramo sa njima. Moramo dobro da se koncentrišemo, da uđemo jako i pametno u meč i da kao i uvijek odigramo srcem – podvukla je Jovanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније