Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

24. 08. 2024. 15:29 >> 15:42

PREMIJER LIGA

Velika pobjeda Brajtona: Žoao Pedro u 95. minutu srušio Junajted

Junajted je nastavio u prošlogodišnjem stilu "toplo-hladno". Nakon minimalne pobjede na otvaranju Premijer lige protiv Fulama, "đavoli" su danas poraženi na gostovanju Brajtonu 2:1. Heroj domaćih bio je Žoao Pedro koji je pogodio u 95. minutu.

Zanimljivo je da dva tima nikada u istoriji Premijer lige nisu odigrala neriješeno u međusobnim duelima.

Poslije dva kola u šampionatu Brajton ima obje pobjede i prvi je na tabeli.

Junajted je osmi sa tri boda.

Junajted je prvi zaprijetio, kada je Dialo u 12. minutu propustio dobru šansu.

Kazna je uslijedila u 33. minutu. Mitoma je ubacio sa desne strane loptu po zemlji, a sve je pratio Velbek i sa peterca poslao loptu u mrežu.

Sa minimalnom prednošću domaćih se otišlo na odmor, da bi na startu nastakva Brajton u dva navrata umalo stigao do 2:0.

Prvo je u 49. minutu veteran Milner je sjajno prošao i gurnuo loptu pored Onane, ali je sa gol linije Dalo otklonio opasnost. Nedugo zatim, Velbek je glavom nakon prekida sa lijeve strane uzdrmao prečku.

Onda se ponovo potvrdilo to nepisano fudbalsko pravilo, da kada se ne iskoriste velike prilike slijedi kazna - Dialo je u 60. minutu pobjegao domaćoj odbrani i iskosa sa desne strane preciznim udarcem zatresao mrežu.

U 71. minutu Junajted nije imao sreće. Sjajnu akciju, u gol je pretvorio Fernades, ali je lopta na gol liniji zakačila Zirkzea, koji je bio u ofsajdu, pa je nakon upotrebe VAR-a pogodak poništen.

Nakon toga je uslijedio mirniji dio igre i kada se činilo da će rivali podijeliti bodove ukazao se Žoao Pedro. Nakon kornera loptu je prihatio Atinge i centrirao, a Brazilac neometan glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније