Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

VPSCG

23. 08. 2024. 20:51 >> 20:52

KONTROLNI MEČ

Veliki preokret mladih “ajkula”

Velikim preokretom u posljednjoj četvrtini, juniorska (U 19) vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Španiju u kontrolnom meču u Kotoru.

Mlade “ajkule”, koje se spremaju za Evropsko prvenstvo, a na kome će Španci biti rival u grupnoj fazi, slavile su rezultatom 11:10 (4:5, 1:4, 2:1, 4:0), nakon što su sinoć sa 10:6 bile bolje od Holandije.

Gosti su u Kotoru nakon dvije četvrtine imali četiri gola prednosti, a uoči posljednjih osam minuta vodili su 10:7.

Završni period naša selekcija je odigrala maestralno, tri minuta i 10 sekundi prije kraja izjednačila na 10:10, da bi u narednom napadu Draško Samardžić pogodio za preokret i pobjedu, jer do kraja meča nije bilo golova.

Draško Samardžić i Srđan Janović postigli su po tri gola, po jedan su upisali Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Tim Perov i Meldin Hadžić.

U 19 Evropsko prvenstvo održava se u Burgasu (Bugarska) od 1. do 7. septembra.

Tim koji vodi Miodrag Mirović u žrijebu je bio među osam najboljih reprezentacija, a igraće u grupi A protiv Hrvatske, Španije i Mađarske.

U grupi B su Grčka, Njemačka, Srbija i Italija.

Grupu C čine Francuska, Holandija, Turska i Malta, a u grupi D takmičiće se Slovenija, Rumunija, Bugarska i Češka.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće po dvije najbolje ekipe iz grupa A i B.

Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније