Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

ŽRK

23. 08. 2024. 22:04 >> 22:09

"KERMAN KUP"

Rukometašice Budućnosti bolje od FTC-a, sjutra sa Vajpersom

Rukometašice Budućnosti igraće u finalu „Kerman kupa“ u mađarskom Debrecinu - u prvom pripremnom meču, u polufinalu protiv mađarskog FTC-a, „plave“ su slavile (34:32), pa će u subotu (20 sati) igrati za trofej protiv norveškog Vajpersa koji je bio bolji od domaćina Debrecina (25:23).

Izabranice Bojane Popović odigrale su odličan meč protiv šampiona Mađarske i tima koji u novu sezonu ulazi sa jačim sastavom i četiri pojačanja - Francuskinjama Glozer i Kanor, te Ruskinjama Dmitrijevom i Maslovom, pa su zasluženo priredile iznenađenje i došle do velike pobjede, koja uliva samopouzdanje pred nastavak priprema za novu sezonu.

Iako je FTC bio favorit, „plave“ su od starta pokazale da mogu da pariraju timu koji u sastavu pored reprezentativki Mađarske, ima i igračice iz Francuske, Holandije, Srbije, Njemačke i Rusije.

FTC je na poluvremenu vodio 18:15, ali su naše djevojke drugo poluvrijeme otvorile sa tri vezana gola i izjednačile (18:18) u 32. minutu, nakon što je pogodila kapitenka Ivona Pavićević.

U posljednjih 10 minuta ušlo se sa neriješenim rezultatom (28:28), nakon čega je Budućnost poslije golova Klare Monti Danijelson i Jelene Radivojević (eks Despotović) povela (31:29) u 54. minutu.

Sve dileme oko pobjednika riješene su minut i po prije kraja, kada je Radivojević pogodila za 34:30.

Popović je pružila šansu svim igračicama, debitovale su golmanka Sakura Hauge i pivotkinja Danijelson, koje su stigle kao pojačanja, a utisak nakon prvih 60 minuta nove sezone je više nego pozitivan!

Radivojević je bila najefikasnija sa osam golova, Pavićević je postigla sedam, a po četiri Danijelson, i Mari Plamenova Tomova.

Armel Atingre je upisala šest odbrana u prvom, a Hauge sedam u drugom poluvremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније