Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

29. 07. 2024. 13:08 >> 13:13
Čitaj mi:

pred revanš u podgorici

Peković: Moramo od početka da krenemo ozbiljno, rezultat 2:0 ne garantuje prolaz

Nakon odličnog rezultata u Gruziji, fudbaleri Dečića sjutra će ugostiti ekipu Dinama iz Batumija u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crnogorski šampion je slavio u prvom okršaju 2:0 i ima značajnu prednost pred revanš koji će biti odigran na Starom Aerodromu, jer je teren na stadionu Pod Goricom u lošem stanju.

Trener Dečića Milorad Peković svjestan je da je pobjeda iz prvog duela samo pola puta do plasmana u naredno kolo i da njegov tim mora da pristupi utakmici ozbiljno, fokusirano i čvrsto.

“Poslije prve utakmice i rezultata u Batumiju imamo razloga za optimizam. Odigrali smo dobro u prvoj utakmici, organizovano i kvalitetno. Što se tiče ove druge utakmice, mi smo generalno skloni euforiji poslije pobjeda, a poslije poraza kritikama. Ono što je bitno da shvatimo da taj rezultat od 2:0 obećava dosta i daje na samopouzdanju, ali nije garancija nikakva. Moramo od početka da krenemo maksimalno ozbiljno, fokusirano, čvrsto, ono što smo uradili u prvoj utakmici i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat i prođemo dalje”, započeo je Peković.

Dinamo je jako dobra ekipa koja ima i ritam i brzinu, sve što se i očekuje u ovoj fazi. Očekuje da će tim iz Gruzije podići dodatno svoj nivou u odnosu na prvi meč.

“Sigurno i da protivnik, koji je jako dobra ekipa, ima ritam i brzinu – sve što na ovom nivou treba očekivati. U prvoj utakmici smo se prilagodili tome, iako smo se branili, ali smo se branili organizovano i čekali te prostore kada uzmemo loptu, probali da ih iskoristimo i uspjeli u dva navrata. Sigurno da će i sjutra biti prostora da probamo malo bolje sa loptom, da bolje koristimo te situacije te da opet probamo da napravimo povoljan rezultat. Protivnik je jako dobar, mislim da prva utakmica, ne mogu da kažem da su nas potcijenili, ali smo ih iznenadili u nekim stvarima tako da će u drugu utakmicu ući spremniji što i od nas zahtijeva da budemo na nivou na kojem smo bili u prošloj utakmici“, kazao je šef struke Tuzana.

Jedan od junaka pobjede kluba iz Tuzi bio je i Ilir Camaj koji je postigao prvo gol u Batumiju. Istakao je da ukoliko ponove partiju iz prvog meča mogu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

“U Batumiju je bilo samo prvo poluvrijeme kao što je šef već i rekao, sjutra nas očekuje to drugo poluvrijeme. Mislim da ukoliko budemo igrali i ako budemo na nivou iz Batumija možemo do dobrog rezultata. Atmosfera u ekipi je odlična, svi dišemo zajedno. Opet kažem, ukoliko budemo ponovili igru iz Gruzije mislim da možemo do pozitivnog rezultata“, rekao je Camaj.

Sjutrašnji meč je od 21 sat na Starom Aerodromu uz prenos na TVCG1.

Pobjednik će u narednoj fazi igrati protiv Helsinkija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније