Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

18. 05. 2024. 21:57 >> 22:30
Čitaj mi:

DONIO PEHAR DEČIĆU

Legenda CFL: Božović osvojio sedmu titulu i "pretekao" Budućnost

Sigurno je kroz Prvu crnogorsku fudbalsku ligu tokom prethodnih 18 godina prošlo i boljih igrača, ali niko nije bio konstantniji od Draška Božovića.

Iskusni vezista je večeras donio titulu Dečiću golom u 36. minutu za pobjedu protiv Sutjeske u Nikšiću (1:0), a time i napravio svojevrsni podvig.

Ovo mu je, naime, sedma titula u Crnoj Gori - četiri je osvojio kao fudbaler Budućnosti, a dvije ima sa Mogrenom.

Time je postao svojevrsni rekorder CFL-a, jer je "pretekao" Budućnost, koja je šest puta bila šampion.

"Osjećaj je fenomenalan. Za ovo smo radili cijelu godinu, svi smo srećni, ovo je istorijska titula za Dečić. Čestitke svim navijačima, upravi, stručnom štabu i naravno nama igračima", rekao je vezista koji 30. juna slavi 36. rođendan.

Ponosan je zbog činjenice da je osvojio sedmu titulu, ali i skroman.

"To je zasluga svih ekipa u kojima sam igrao, jer nijedan igrač ne može sam ništa da uradi. Srećan sam što sam već treću sezonu u Dečiću, jer ljudi koji vode klub mnogo ulažu i žele da naprave nešto mnogo ozbiljnije nego sada. Biće gotov stadion za sljedeću sezonu, a cijele ove smo igrali kao gosti. Mislim da se Dečić neće zaustaviti na ovome, da će biti još trofeja", poručio je Božović, koji je najavio ostanak u Dečiću.

Milorad Peković je trenerku karijeru počeo kao selektor omladinske reprezentacije, potom bio šef stručnog štaba Podgorice, pa asistent nekadašnjem saigraču iz Partizana, Saši Iliću, u Čukaričkom i CSKA iz Sofije, a sada se zlatnim slovima upisao u istoriju Dečića.

"Velika stvar za sve nas - igrače, klub i sve navijače. Došli smo u Nikšić i pobijedili, dobro igrali i pored crvenog kartona, pokazali karakter... Nismo željeli da se osvrćemo na druge rezultate, igrali smo svoju igru. Čestitam momcima, nije lako biti šampion. Nijednu utakmicu nismo igrali na domaćem terenu, to govori kakav igrači imaju karakter i kvalitet", naglasio je bivši crnogorski reprezentativac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније