Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 07. 2024. 13:43 >> 13:48
Čitaj mi:

Seniorke se spremaju za Meksiko

Pašić: Privilegija je biti na ovakvom turniru

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore uveliko se sprema za nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naše košarkašice već dvije sedmice su na okupu, a dolaskom Jovane Pašić reprezentacija je sada kompletirana.

"Jako sam srećna što sam se priključila reprezentaciji, jer zaista je čast trenirati i raditi sa ovim timom, jer se ovdje uvijek lijep osjećam, a i sada imamo zaista dobru atmosferu. Djevojke već uveliko rade, sada sam i ja tu spremna da dam svoj maksimum", kazala je Jovana Pašić, bek crnogorske reprezentacije.

Naše košarkašice pripreme su počele 17. jula, od kada redovno treniraju u ,,Bemax areni” i spremaju se za debitanski nastup u trci za Mundobasket.

"Pripreme protiču dobro, a svaka od nas nastojaće da da sve od sebe da sve bude onako kako treneri očekuju i zahtijevaju" dodala je Pašić, koja se juče priključila nacionalnom timu, a danas odradila i prvi trening.

Crnogorske košarkašice igraće u Meksiko Sitiju pretkvalifikacije za Mundobasket. Crna Gora biće u grupi B, gdje su pored naših dama i domaćina, Meksika, još selekcije Novog Zelanda i Mozambika. U pretkvalifikacijama igraju još: Korea, Mali, Češka i Venecuela, koji čine grupu A.

Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Jasno je da ne poznajemo dobro rivale, jer nikada nijesmo imali priliku da igramo protiv njih, ali vjerujem da naš stručni štab radi uveliko na tome da prikupi što više informacija i video materijala, kako bi se što bolje spremili za turnir u Meksiku. Ovo je nešto novo za nas, prvi put igramo za selekcijama sa drugih kontinenata i sigurno da će biti neko novo iskustvo" naglasila je Novljanka, koja je nakon epizode u Sepsiju, potpisala za Hapoel Kfar, gdje će nastupati naredne sezone.

Ovo ljeto upravo pretkvalifikacija biće znatno drugačije – umjesto Eurobasketa ili spremanja za nastavak kvalifikacija donosi mečeve pretkvalifikcija za Mundobasket. FIBA poziv Crnoj Gori predstavlja istorijski trenutak.

"Moram istaći da je ovo zaista privilegija, jer prvi put Crna Gora ima priliku da igra na jednom ovakvom takmičenju, tako da je ovo čast, a za razliku od prethodnih generacija nama se ukazala ova šansa i zbog toga moramo dati sve od sebe da ostavimo dobar utisak. Sigurno je da ćemo imati ogroman motiv, igraćemo srcem, a ostalo će vjerovatno doći – podvukla je Pašić.

Uoči puta u Meksiko, Crna Gora imaće četiri provjere - protiv Mađarske će naše dame igrati 1. i 2.avgusta u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici, a zatim 8. i 9. avgusta gostujemo Sloveniji.

-Svaki meč za prilično podmlađenu reprezentaciju biće od izuzetnog značaja, a vjerujem da ćemo ovaj pripremni period iskoristiti maksimalno – jasna je Jovana Pašić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније