Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

28. 07. 2024. 21:06 >> 21:06
Čitaj mi:

BOLID BIO LAKŠI OD DOZVOLJENOG

Rasel diskvalifikovan, Hamiltonu 105. pobjeda u karijeri

Pravila u Formuli 1 se striktno poštuju, što je najbolje na svojoj koži osjetio Džordž Rasel - pilotu Mercedesa je oduzeta pobjeda na Velikoj nagradi Belgije, jer je njegov bolid bio za kilogram i po lakši od minimalne propisane težine kada se iz njega izvuče gorivo.

Zbog toga je 1. mjesto dodijeljeno njegovom klupskom drugu iz Mercedesa, Luisu Hamiltonu, koji je tako upisao 105. trijumf u karijeri.

"Nakon trke, automobil pod brojem 63 je bio na mjerenju a njegova težina iznosila je 798 kg, što je minimalna težina koja je propisana pravilnikom. Nakon ovoga, iz automobila je bilo istočeno gorivo i izvađeno je 2,8 litara goriva. Gorivo nije bilo potpuno istočeno prema proceduri istakanja koju je tim dostavio u svojim dokumentima o legalnosti. Automobil je ponovo bio na mjerenju na unutrašnjim i spoljašnjim vagama FIA i težina je iznosila 796,5 kg. Kalibracija vaga je bila potvrđena u prisustvu takmičara", saopštili su iz F1.

Rasel i predstavnici Mercedesa su zatim pozvani na sastanak sa sudijama, nakon čijeg završetka je stigla potvrda o diskvalifikaciji Britanca.

"Tokom saslušanja, predstavnik tima potvrdio je da je mjerenje tačno i da su sve potrebne procedure pravilno izvedene. Tim je takođe priznao da nije bilo olakšavajućih okolnosti i da je to bila greška samog tima. Sudije potvrđuju da je član 4.1 Tehničkih propisa FIA Formule 1 prekršen i stoga se mora primijeniti standardna kazna za takvo kršenje pravila. Tim će imati priliku da uloži žalbu na odluku sudija unutar važećih vremenskih rokova", stoji u dokumentu FIA.

Na 2. mjesto je pomjeren Oskar Pjastri (Meklaren), a na treće Šarl Lekler (Ferari).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније