Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

29. 07. 2024. 08:17 >> 08:17
Čitaj mi:

kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Makedonci se revanširali, narednog vikenda sa Mađarima

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Sjeverne Makedonije 3:1 (23:25, 25:23, 25:23, 25:22) u drugoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Joksimović je u ovoj utakmici “poštedio” kapitena Vojina Ćaćića i srednjeg blokera Luke Babića, međutim to nije smetalo našem kombinovanom sastavu da osvoji prvi set protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 25:23.

Predvođeni Ivanom Ječmenicom, domaći su dobro otvorili i drugi dio igre poveli 14:11, međutim, gosti su uspjeli da izjednače i preokrenu na 18:16, zatim se i rezultatski “odlijepe” na 22:19. Nisu izabranici Ivana Joksimovića dozvolili da Makedonci lako slave, pa su set odveli u neizvjesnu završnicu, ali je Makedonija ipak izjednačila 25:23.

Sjeverna Makedonija je povela u trećem setu 5:3, Crnogorci nisu dozvolili veću prednost od dva poena, već su i preokrenuli rezultat u svoju korist 10:8. U nastavku seta bilo je izjednačeno, a onda je Makedonija napravila prednost 20:17 i na kraju riješila set u svoju korist 25:23. Slično je bilo i u četvrtom setu u kojem se razmjenjivao poen za poenom, u finišu Makedonija je napravila razliku 23:20, i slavila 25:22 za konačnih 3:1.

Po dogovoru selektora, odigran je i peti set, koji je naša selekcija igrala u veoma podmlađenom sastavu i uspjela da slavi rezultatom 25:20.

Najefikasniji u našem timu bio je Matija Ćinćur sa 12 osvojenih poena, od čega 4 bloka, po 11 su imali Đorđe Jovović i Milutin Pavićević.

Crnu Goru narednog petka i subote očekuju prijateljske utakmice protiv selekcija Mađarske, takođe u SC “Kolašin”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније