Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.M.Lj. [ Mina ]

06. 03. 2022. 08:56 >> 09:02
1

NOVINARI POD PRITISKOM

Radio slobodna Evropa obustavlja rad u Rusiji

Radio Slobodna Evropa (RSE) obustavlja rad u Rusiji. U saopštenju se navodi da se Ruski servis RSE suočava sa stečajnim postupkom i da su njegovi novinari pod pritiskom policije.

"Sa najdubljim žaljenjem objavljujem danas obustavu naših fizičkih operacija u Moskvi. Ovo nije odluka koju je RSE/RL donio sam od sebe, već odluka koja nam je nametnuta napadom režima [Vladimira] Putina na istinu", rekao je predsjednik i generalni direktor RSE/RL, Džejmi Flaj.

Flaj je dodao da će servis nastaviti da pokušava doprijeti do ruske publike koristeći “svaku moguću platformu”.

Nekoliko medijskih organizacija, uključujući BBC, primorano je da privremeno obustavi rad svojih novinara u Rusiji kao odgovor na novi zakon koji prijeti zatvorom svakoga za koga vlada smatra da je širio “lažne vijesti” o ruskim oružanim snagama.

RSE/RL, koji u Rusiji emituje program od 1953. godine, saopštio je da će nastaviti da izvještava o invaziji na Ukrajinu izvan Rusije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније