Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ RTS ]

21. 10. 2024. 13:20 >> 13:18
2
Čitaj mi:

zamijenio sako za kecelju

Tramp pržio krompiriće: Uvijek sam želio da radim u Mekdonaldsu

Predsjednički kandidat Donald Tramp se opredijelio za jednu od najpoznatijih američkih kompanija – Mekdonalds – da se predstavi u što boljem svjetlu biračima u posljednjim danima svoje treće kandidature za Bijelu kuću.

Bivši predsjednik svratio je u jednu od franšiza lanca brze hrane u Pensilvaniji tokom svoje nedjeljne posjete kroz Kejston Stejt, gdje je zamijenio sako za kecelju i pržio krompiriće.

Zatim je kupcima izdavao hranu, govoreći im da je sam napravio njihov obrok.

Prženje pomfrita u Mekdonaldsu je posao koji je potpredsjednica Kamala Haris rekla da je obavljala kao mlada žena, i od tada je postao središnji dio priče o porijeklu srednje klase, koju je ona učinila ključnom kao predsjednički kandidat Demokratske stranke.

Trampova posjeta restoranu je najnoviji pokušaj da posije sumnju u priču svoje protivkandidatkinje.

"Tražim posao", rekao je Tramp vlasniku Mekdonaldsa u Festervil-Trevuzu u nedjelju.

"Uvijek sam želio da radim u Mekdonaldsu, ali nikada nijesam. Takmičim se sa nekim ko je rekao da je radio, ali se ispostavilo da je to potpuno lažna priča."

Nejasno je zašto se Tramp uhvatio baš za taj detalj iz biografije Kamale Haris i rada u Mekdonaldsu, ili zašto je ova posjeta bila tako važna tokom jednog od nekoliko preostalih vikenda uoči dana izbora. Ali u nedavnim intervjuima, Tramp je ukazivao da mali detalj o prošlosti njegove rivalke ne treba olako odbacivati.

Tramp je takođe posjetio Mekdonalds na početku svoje predsjedničke kampanje, u istočnoj Palestini u Ohaju, nakon što je tamo voz koji je prevozio opasne hemikalije iskočio iz šina, što je izazvalo ozbiljnu krizu po javno zdravlje i životnu sredinu.

Tu se našalio sa ženom koja radi na kasi rekavši joj kako bolje poznaje meni Mekdonaldsa od nje, čak i od bilo kog od zaposlenih.

Inače, bivši predsjednik je oduvijek naglašavao svoj afinitet prema brzoj hrani iz Mekdonaldsa. "Bolje ti je da odeš tamo nego negdje gdje nemaš pojma odakle hrana dolazi."

"Mislim da je ta hrana dobra. Mislim da sva ta mjesta, Burger King, Mekdonalds, mogu da živim sa tim", dodao je Tramp. "Prije neko veče sam jeo pohovanu piletinu iz Kentakija. Nije najgora stvar na svijetu."

Trampov zet, Džared Kušner, u svojoj autobiografiji je napisao kako je znao da se njegov tast izborio sa kovidom 19 kada je zatražio svoju omiljenu porudžbinu iz Mekdonalda.

"Mekdonalds Big mek, filet-o-fiš, pomfrit i šejk od vanile", zabeležio je Kušner.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније