Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

21. 10. 2024. 16:29 >> 16:56
1
Čitaj mi:

REAGOVANJE

URA: Spajićeva Vlada zadužila građane preko milijardu za manje od godinu

Vlada Milojka Spajića posljednjim zaduženjem za manje od godinu dana od svog formiranja uspjela je da zaduži građane, odnosno, državu Crnu Goru za 1,046 milijardi eura, što predstvavlja apsolutni negativni rekord kada su u pitanju zaduženja jedne vlasti u prvih godinu dana, saopšteno je iz građanskog pokreta URA.

“Ovim su se u potpunosti obistinile sve naše najave, izrečene i mnogo prije formiranja Spajićeve Vlade, da će njihov cilj biti da po svaku cijenu zaduže državu za više od milijardu eura i time naše javne finansije uvedu u nestabilnost i ugroze njihovu održivost. A sve to kako bi trenutno ispunili svoja populistička obećanja na osnovu kojih su preuzeli političke pozicije, a koje koriste isključivo za to kako bi ostvarili svoje lične interese”, poručuju iz GP URA.

Podsjećaju, da je Vlada Dritana Abazovića u čitavom svom mandatu zadužila državu za 100 miliona eura, a sav taj novac je sačekao u trezoru novu Vladu.

Kažu i da je Abazovićeva Vlada podigla prosječnu platu sa 520 na 809 eura, uz to još povećala plate prosvjetarima, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlenima u tužilaštvu, sudstvu, javnoj upravi, zdravstvenim radnicima, povećala minimalnu penziju sa 150 na gotovo 300 eura, a sve ostale penzije u prosjeku od 18%, vratila u državno vlasništvo trajekte, Željezaru, uvećala akcije Luke Bar i Elektroprivrede, smanjila javni dug na 60% BDP-a i uz sve to, kako kažu, redovno servisirala sve svoje obaveze.

“Sada imamo činjenicu da je Spajićeva Vlada zadužila građane za preko milijardu eura, a da nemamo ni ašov od realizacije megalomanskih kapitalnih projekata koje je Spajić najavljivao, poput početka izgradnje nove dionice autoputa u septembru”, poručuju iz GP URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније