Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 10. 2024. 15:16 >> 15:17
Čitaj mi:

SASTANAK

Popović: Avio povezanost od značaja za saradnju sa Bugarskom

Avio povezanost od presudnog značaja za unapređenje saradnje sa Bugarskom, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednice Skupštine Zdenke Popović sa bugarskim ministrom turizma Evtimom Miloševim.

Popović je naglasila značaj parlamentarne diplomatije za pomenutu inicijativu, koja je istovremeno usmjerena na pomirenje, razvijanje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje, kao i ubrzanje evropskog puta svih država Zapadnog Balkana.

„Iako geografski blizu, loša saobraćajna povezanost otežava dinamičniji privredni razvoj. Stoga je od presudnog značaja avio povezanost za unapređenje saradnje u oblastima turizma, industrije, trgovine, poljoprivrede, energetike, IT sektora, ali i investicija. Upravo je zajednički interes da pospješimo ekonomsku saradnju kroz bolju turističku saradnju“, navela je Popović.

Iz Skupštine su kazali da je Milošev potvrdio da Bugarska vidi Crnu Goru kao dugogodišnjeg partnera i prijatelja na njenom evropskom putu, izražavajući nadu da će Crna Gora postati 28. članica Evropske unije do 2028. godine.

Konstatujući da je turizam most za cjelokupnu ekonomiju, Milošev je iskazao potrebu zajedničkih regionalnih inicijativa koje bi unaprijedile turističku ponudu Balkana kao jedinstvenog tržišta.

Iz Skupštine su ukazali da su prepoznati potencijali za dalji razvoj turističkog sektora, ali i zajednički prioritet u pogledu održivog i ekoturizma.

“Zajednički cilj je dalji razvoj političkih odnosa i jačanje međusobnih veza, uključujući promociju zajedničkih turističkih proizvoda i povećanje broja međusobnih posjeta”, zaključak je susreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније