Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

20. 10. 2024. 19:32 >> 19:33
Čitaj mi:

Demokratska Crna Gora

"Nenezić se upašio od čišćenja biračkih spiskova"

Funkcioner Socijaldemokrata (SD) i Evropskog saveza Branislav Nenezić očigledno se upašio od čišćenja biračkih spiskova, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su reagovale na saopštenje Nenezića koji je kazao da izjava ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića u kojoj, na osnovu rezultata popisa, najavljuje reviziju biračkog spiska, "nema nikakvog dodira sa realnošću".

Iz te partije su naveli i da je "fantomske birače" SD "upisivao u birački spisak dok su na čelu MUP-a bili predstavnici trodecenijskog brutalnog sistema".

"Tako u biračkom spisku imamo preko 540 hiljada birača, a prema rezultatima popisa iz 2023. godine, Crna Gora ima 489 hiljada punoljetnih stanovnika. Morate nam, kao ekspert iz ove oblasti, objasniti šta ste radili i koliko ste izbora dobili na račun fantomskih birača", piše u saopštenju.

Demokrate su navele i da je funkcioner SD-a i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović kazao "da Vlada neće nikom uskratiti pravo da glasa", te da je u tom biračkom spisku bilo "preko 14.000 dvojnika i najmanje 6.000 preminulih".

"Pričate o kršenju zakona, a upravo je vaša partija šampion u gaženju pravnog poretka države Crne Gore. Ministar Šaranović u svojoj izjavi navodi da će se saradnja odvijati u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima, a ukoliko za tako nšto bude bila potrebna izmjena zakona, u sadašnji sa Evropskom komisijom će se isto i realizovati. Naravno, SD-ovcima kao dokazanim 'legalistima' ovo su španska sela", piše u saopštenju.

Demokrate su, između ostalog, navele i da je Nenezić "kao profesor fizičkog vaspitanja vrlo brzo postao ekspert i za birački spisak".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније