Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P. R. [ Beta ]

21. 10. 2024. 16:07 >> 16:06

Viši sud u Beogradu

Produžen pritvor ocu maloljetnika osumnjičenog za ubistva u Ribnikaru

Viši sud u Beogradu je danas produžio pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu maloljetnog K. K. koji je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", 3. maja 2023. u Beogradu.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu je danas donijelo rješenje kojim je Kecmanoviću produžen pritvor, koji može trajati najduže 60 dana, saopštio je taj sud.

Na sajtu Višeg suda piše i da se Kecmanoviću na teret stavlja "teško djelo protiv opšte sigurnosti".

Pritvor mu je produžen "usljed postojanja okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo" kao i s obzirom na to da se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina.

Kako je navedeno, način izvršenja i težina posljedica tog krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema pisanju medija Kecmanović je osumnjičen zbog toga što je svog maloljetnog sina obučavao da puca iz vatrenog oružja bojevom municijom, kao i zbog toga što nije na odgovarajući način čuvao oružje za koje je imao dozvolu, a koje je njegov sin iskoristio za zločin u beogradskoj osnovnoj školi.

Protiv rješenja Višeg suda o pritvoru dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od njegov prijema, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније