Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Beta ]

20. 10. 2024. 14:35 >> 14:33
28
Čitaj mi:

Vučić oko sankcija Rusiji

"Srbija je suverena zemlja koja sama donosi svoje odluke"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija "nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi svoje odluke", odgovarajući na pitanje novinara da li će ga neko napadati zbog današnjeg telefonskog razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Kad me neko ne bi napadao svaki dan, onda bi izgubio smisao svog postojanja. Neki će da me napadaju zbog toga, neki zbog nečeg drugog. Ali Srbija je nezavisna i suverena zemlja i ona sama donosi svoje odluke", rekao je Vućić nakon otvaranja izložbe "Vojna diplomatija na putu ka slobodi" organizovane u Predsjedništvu Srbije povodom obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Vučić je prethodno na svom Instagram profilu objavio da je razgovarao telefonom sa Putinom povodom godišnjice i da je tokom tog razgovora "izrazio nadu da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj federaciji.

Vučić je prenio novinarima da "Putin razume poziciju i težinu Srbije".

"Ja sam napravio biljleške... (o tom razgovoru). Rečenica koju je dva puta ponovio je 'ono što je dobro za Srbiju dobro je i za Rusiju i ono što je dobro za Srbe dobro je i za Ruse', rekao je Vučić.

"Rekao sam predsjedniku Putinu da sam mu prije dve godine poručio da ću ga pozvati kada nama bude bilo potrebno da uvedemo sankcije zbog pritisaka. I posle dvije godine mogu da kažem da nismo uveli nikakve sankcije Rusiji, i danas sam podsjetio predsjednika Putina da Srbija neće uvesti nikakve sankcije Rusiji", rekao je Vučić.

On je rekao da ga je Putin pozvao da sledeće godine prisustvuje 80. godišnjici pobjede nad nacizmom u Moskvi i da su dugo razgovarali kao ljudi koji se dugo poznaju i kao prijatelji.

Vučić je rekao da ne može da se zamisli kako izgleda kada se 25 predsjednika okrene u pravcu samo jednog predsjednika i pita "zašto niste uveli sankcije, vi ste ovde uljez" i dodao da ne sumnja da će biti mnogo teškoća u budućnosti Srbije.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније