Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

21. 10. 2024. 15:16 >> 15:14
Čitaj mi:

TELEFONSKI RAZGOVOR

Makron Netanjahuu: Ubistvo Sinvara nova šansa za sporazum o Gazi

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je telefonom premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da vidi ubistvo lidera Hamasa Jahje Sinvara kao moguću novu šansu za pregovore o prekidu vatre u Gazi, saopštio je Makronov kabinet.

Makron, čija je vlada u proteklih nekoliko nedjelja u napetim odnosima s Izraelom, ponovio je ranije pozive na prekid vatre u Libanu i Gazi.

Uz to je osudio akcije izraelske vojske prema snagama UN u Libanu. Izrael je porekao da namjerno cilja pripadnike mirovnih snaga na jugu Libana, dok traje izraelska kopnena ofanziva u tom području.

Francuski predsjednik je takođe izrazio solidarnost sa Netanjahuom zbog drona koji je nedavno lansiran u pravcu njegove kuće, saopštio je predsjednički kabinet.

Netanjahuov kabinet nije komentarisao Makronov poziv, prenijele su agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније