Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

21. 10. 2024. 15:49 >> 15:47

SAKUPLJALI INFORMACIJE

Uhapšeno sedam Izraelaca, špijunirali za Iran?

Tužioci u Izraelu su saopštili da je sedam Izraelaca uhapšeno pod sumnjom na špijunažu za Iran, prenijeli su izraelski mediji.

Uhapšeni su osumnjičeni za izvršenje stotina zadataka za Teheran.

Svi su Jevreji iz Haife i sa sjevera Izraela, uključujući jednog vojnika koji je dezertirao i dva maloljetnika.

Imena odraslih uhapšenih su objavljena.

Navedeno je da su osumnjičeni optuženi za fotografisanje i sakupljanje informacija o izraelskim vojnim bazama i postrojenjima, uključujući Kirju, sjedište vojske u Tel Avivu i vazduhoplovne baze Nevatim i Ramat David, te mjesta na kojima se nalaze baterije Gvozdene kupole za protivraketnu odbranu.

Baza Nevatim je bila ciljana u oba iranska raketna napada ove godine u aprilu i oktobru, a bazu Ramat David je ciljao libanski Hezbolah.

Tužioci su rekli da su policija i istražitelji izraelske bezbjednosne službe Šin Bet utvrdili da su osumnjičeni izvršili niz različitih zadataka za iranske obavještajne agencije i bili u kontaktu s iranskim agentima.

Za svoje akcije osumnjičeni su dobili stotine hiljada dolara, a dio u kriptovaluti, rekli su istražitelji.

Kancelarija izraelskog državnog tužioca saopštila je da je to jedan od najozbiljnih slučajeva koji je istraživan u proteklim godinama.

Tužioci su najavili podnošenje optužnice protiv sedam osumnjičenih za bezbednosne prekršaje u petak i tražiće da ostanu u pritvoru do kraja pravnih postupaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније