Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis [ R.B. ]

24. 08. 2024. 17:39 >> 17:38
Čitaj mi:

STATISTIKA RADA

Manji rast broja zaposlenih u SAD od očekivanog

Rast broja zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) tokom većeg dijela prošle godine bio je znatno slabiji nego što je prvobitno procenjeno, pokazuju podaci američke Kancelarija za statistiku rada (BLS).

Preliminarni godišnji pregled podataka o zapošljavanju sugeriše da je u martu u SAD-u bilo 818 hiljada radnih mjesta manje nego što je prvobitno prijavljeno, prenosi B92.

Podaci su ukazali na značajno manji rast broja radnih mjesta u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga, konkretno 358 hiljada manje u odnosu na prethodnu procjenu.

U pitanju je najveća revizija podataka od 2009. koja ukazuje da tržište rada u SAD-u nije tako "pregrijano" kao što se očekivalo, a nove informacije bi mogle da dodatno podstaknu Fed da smanji kamatne stope.

Zvaničnici Fed-a još prošlog mjeseca su bili blizu odluke da smanje kamatne stope na predstojećem sastanku u septembru, navodi se u zapisniku sa njihovog okupljanja 30. i 31. jula koji je objavljen u srijedu.

Kako je saopšteno, nekoliko zvaničnika bilo je čak spremno da odmah smanje troškove zaduživanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније