Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

24. 08. 2024. 08:40 >> 08:40

Novi detalji napada u Njemačkoj

Tri osobe ubijene, napadač i dalje u bjekstvu

Tri osobe su ubijene, a osam teško povrijeđeno u terorističkom napadu koji se dogodio u njemačkom gradu Solingenu u petak uveče oko 21.45 sati.

Napadač arapskog izgleda, naoružan nožem, izbo je nekoliko posjetilaca festivala i uspio da pobjegne. Potraga za njim traje već skoro 10 sati. Prema pisanju "Bilda", napad se dogodio neposredno ispred pozornice, a među ubijenima su jedna žena i dvojica muškaraca, prenosi Nova.rs.

„Napadač je nasumično ubadao ljude nožem ispred bine. Veliki broj ljudi traga za njim“, izjavio je inspektor Saša Kresta iz policije Vupertala.

Zbog napada, gradski festival je otkazan, a policijski helikopter je tokom noći kružio iznad ograđenog područja. Raskrsnice u gradu su zatvorene, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju centar grada.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Herbert Reul, koji je tokom noći stigao na mjesto napada, izjavio je: „Moje misli su sa porodicama žrtava i povrijeđenih. Sve što sada možemo da uradimo jeste da se molimo da teško povrijeđeni prežive.“

Gradonačelnik Solingena, Tim Kurcbah, rekao je da je cio grad u šoku: „Htjeli smo da svi zajedno proslavimo godišnjicu grada, a sada moramo da žalimo za poginulima i povrijeđenima. Srce mi se slama što je došlo do napada na naš grad. Suze su mi u očima kad se sjetim onih koje smo izgubili. Molim se za sve koji se još bore za život.“

Za sada nije poznato da li je napadač pobjegao pješke ili nekim vozilom. Policija je zamolila sve posjetioce koji su snimali festival u večernjim satima da dostave fotografije i snimke istražiteljima kako bi pomogli u istrazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније