Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

24. 08. 2024. 11:59 >> 11:59
Čitaj mi:

U CRVENOM MORU

Huti izazvali požare na grčkom napuštenom naftnom tankeru

Jemenski pobunjenici Huti izazvali su požare na napuštenom naftnom tankeru u Crvenom moru, koji je plovio pod grčkom zastavom, a koji su napali i ranije ove sedmice, nakon čega je posada napustila plovilo, saopštila je Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO).

Huti su kasno sinoć objavili snimak eksplozije na tankeru, kao i snimak na kojem se vide jemenski pobunjenici kako uzvikuju: "...smrt Americi, smrt Izraelu, prokleti bili Jevreji, pobjeda islama".

UKMTO ističe da je posada napustila tanker u četvrtak, a da su na tankeru sinoć prijavljena tri požara.

Sumnja se da su Huti u petak izazvali požare i napali još najmanje jedno plovilo u Crvenom moru, koje je kasnije potonulo, prenio je AP.

Neimenovani zvaničnik odbrane SAD izjavio je da su američki zvaničnici obaviješteni o požarima na tankeru i da nastavljaju da prate situaciju.'

Na tankeru je bila posada od 25 Filipinaca i Rusa koje je francuski razarač prevezao u obližnji Džibuti, a tanker je prevozio 150.000 tona sirove nafte.

Huti su raketama i dronovima gađali više od 80 plovila u Crvenom moru i Adenskom zalivu od prošlog novembra u, kako navode, znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније