Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

24. 08. 2024. 14:03 >> 14:02
3

POMINJAO ODMAZDU

Zelenski: Rat se "vratio" u Rusiju

Rat se "vratio" u Rusiju, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, danas, na Dan nezavisnosti Ukrajine i dodao da će Moskva, koja je napala njegovu zemlju 2022. godine, znati šta je to odmazda.

"Rusija je htjela da nas uništi, ali rat se vratio njoj", rekao je Zelenski u videu objavljenom povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, a koji je snimljen u pograničnoj zoni gdje su ukrajinske snage pokrenule svoju ofanzivu na Rusiju.

Rekao je da je video snimljen u šumskom reginu u oblasti Sumi, koju je posjetio ranije ove nedlje, tvrdeći da se nalazi "na nekoliko kilometara" od mjesta gdje su ukrajinske snage pokrenule svoju ofanzivu na Rusiju 6. avgusta.

"Kijev iznenađuje još jednom", rekao je Zelenski i obećao da će Rusija "znati šta je odmazda".

Kada je pokrenula svoju invaziju u proljeće 2022. Rusija je željela samo jednu stvar, da uništi Ukrajinu, rekao je Zelenski.

Umjesto toga danas slavimo 33. praznik nezavisnosti Ukrajine, dodao je on.

"Ko god hoće da sije zlo na našoj zemlji skupljaće plodove na svojoj sopstvenoj teritoriji. To nije predskazanje, ni hvalisanje, ni slijepa osveta. To je samo pravda", rekao je Zelenski.

On je nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina starim bolesnim čovjekom sa Crvenog trga koji stalno prijeti cijelom svijetu crvenim dugmetom.

Posljednih nekoliko dana u Moskvi se govori o nuklearnoj katastrofi u slučaju napada ukrajinske vojske na nuklearnu centralu Kursk, koja se nalazi na teritoriji gdje ukrajinske snage vode ofanzivu dvije nedjelje.

Ukrajina danas obeležava Dan nezavisnosti od Sovjetskog Sveza, u vrijeme kada se rat sa Moskvom produžava treću godinu i kada je Kijev od 6. avgusta pokrenuo napad na rusku pograničnu Kursku oblast i zauzeo desetine mjesta i više stotina kvadratnih kilometara.

Sa druge strane ruske trupe nastavljaju da osvjaju teren na istoku Ukrajine, tvrdeći da nastavljaju da nanose teške gubitke Ukrajincima i da sprečavaju njihove pokušaje da prodru dublje.

Od početka ukrajinske ofanzive u Rusiji, više od 130.000 ljudi pobjeglo je od borbi i bombardovanja, tvrde vlasti u Kurskoj oblasti. Najmanje 31 civil je ubijen, a 143 su ranjena, prema ruskoj novinskoj agenciji TASS.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније