Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

24. 08. 2024. 15:21 >> 15:21
2
Čitaj mi:

RASPISALI OGLAS

Neobičan pravilnik CinMed: Za stambenu situaciju deset bodova

Upravni odbor Instituta za ljekove i medicinska sredstva (CinMed) donio je 5. avgusta Odluku o raspisivanju oglasa za dodjelu pomoći za unapređenje stambenih prilika zaposlenih. Ova odluka, koja je stupila na snagu 6. avgusta, predviđa ukupan iznos sredstava od 470.000,00 eura, namijenjenih za podršku zaposlenima.

Pravo učešća na oglas imaju zaposleni koji su u Institutu zaposleni na neodređeno vrijeme i koji imaju najmanje tri godine radnog staža.

"Pomoć za unapređenje stambenih prilika zaposlenih se realizuje isplatom novčanih sredstava na račun zaposlenog, na osnovu prethodno zaključenog ugovora između zaposlenog i Instituta, koji sadrži elemente propisane ovim pravilnikom i na osnovu prethodno sprovedenog postupka po oglasu za dodjeljivanje pomoći za unapređenje stambenih prilika zaposlenih", piše u Pravilniku CinMed-a.

Kriterijumi za utvrđivanje reda prvenstva za sticanje prava na dodjelu pomoći za unapređenje stambenih prilika zaposlenih su:

  • značaj radnog mjesta na kojem je raspoređen zaposleni, koji kriterijum nosi do 60 bodova,
  • radni staž zaposlenog, koji kriterijum nosi do 30 bodova i
  • postojeća stambena situacija zaposlenog, koji kriterijum nosi do 10 bodova.

Prijave se podnose u pisanom obliku u roku od 15 dana od objavljivanja odluke, a sve informacije o potrebnim dokumentima i kriterijumima za dodjelu bodova dostupne su u pratećem obrascu prijave, navodi se u Odluci.

Za sprovođenje postupka formirana je Komisija, koju čine Vladimir Vukajlović (predsjednik), Ljudmila Radivojević, Danka Tiodorović, Aleksandar Crnogorac i Tamara Gačević. Zamjenska članica Komisije je Valentina Jauković.

U Pravilniku se navodi i da članovima Komisije pripada pravo na naknadu za rad, dok zamjenskom članu pripada proporcionalna naknada.

Dodaje se da Upravni odbor Instituta postupa po prigovorima zaposlenih u roku od 15 dana od dana prijema posljednjeg izjavljenog prigovora.

"Ugovorom se Institut obavezuje da na žiro račun zaposlenog isplati iznos utvrđen konačnom rang listom, umanjen za iznos koji je Institut, u periodu od pet godina prije dana objavljivanja oglasa, isplatio zaposlenom po osnovu rješavanja stambenih potreba ili unapređenja stambenih prilika", navodi se u Pravilniku.

Zaposleni se ugovorom obavezuje da će ostati u radnom odnosu kod Instituta u narednih šest godina.

"Izuzetno od stava 2 ovog člana, Direktor Instituta se ugovorom obavezuje da u radnom odnosu kod instituta ostane do isteka mandata na koji je imenovan. Zaposleni se ugovorom odriče prava na učešće u budućim postupcima kojima bi se rješavalo o rješavanju stambenih pitanja i unapređenju stanbenih prilika zaposlenih", navodi se.

Ova inicijativa je rezultat predloga direktorice Instituta, a sve mjere su, kako se navodi, usklađene s važećim pravilnicima i finansijskim planovima.

Očekuje se da će ova odluka značajno poboljšati stambene prilike zaposlenih, doprinoseći njihovom boljem kvalitetu života.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније